[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(98)

630 回覆
3 Like 1 Dislike
呢d優惠年年都有,巴有有興趣可以得閑試咗等下次優惠
等人同我組隊, 佢要T8000我要X9000

巴打要出手?
其實小弟星期六都要開工,平日放工時間ECT都差唔多收鋪
不過這次個優惠就完,唯有等下次請假去試試
OK 謝謝巴打告知 只好等下次優惠
巴打覺得X9000低音怎樣?小弟以前玩過stax srm 727+009
但覺得低音唔係好得,都有可能未推好,最近想回坑耳機
唔知這代T8000+X9000西裝有無改善或其他方面提升?
Stax amp出嘅低音係太快,量夠唔夠就睇人
T8000+X9000唔會好好多
我而家都係009,用kgsshv個bass已經好過727,再加部膽pre 加強d個bass
其實009個bass可以好好聽
似乎Stax 原廠AMP都係要加前級先發揮到應有實力
原本考慮T8000+X9000都係因為空間有限
諗住唔想煩一套西裝搞掂,看來得有點取捨
無論如何都先多謝巴打意見~~
似乎Stax 原廠AMP都係要加前級先發揮到應有實力

X9000更加要靠pre amp, 呢個冇得走
你想唔要pre amp 可以諗下KGST, BHSE, eksonic aeras呢d,換膽校聲
當然T8000個對ecc88都可以換,有巴打都係咁玩
FF下喳
我覺得x9000 bass比起009係upgrade咗唔少嘅, 彈得勁咗速度快咗, 量多少少; 其他主要upgrade係分析力, 音場&細緻度, 兩極延伸同弱音比009更盡; 不過相比009有少少暗聲+薄; 至於amp, 727冇機會試所以答你唔到同t8000分別

好似打手巴講咁, 要bass亦可以考慮埋第三方headphone amp, 不過我未試過咩聲, 要靠其他巴打答你 我自己用t8000+009, 會話提升潛力好大(當然可以話佢個base設計未100%#haha). 走嘅路係t8000換膽, 之後再加前級, 每一步都有唔少提升. 不過都係要錢同時間摸索, 先知點配搭啱自己, 可能唔加任何嘢嘅原廠調音最夾你
但有唔少似乎膠得嚟係有d道理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞