[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(98)

630 回覆
3 Like 1 Dislike
召喚巴特利巴打
同意
耳牛都叫罩住
貝七好聽又易入口,聽佢講完覺得更精彩classical 入門首選之一

見到二手有人賣Adi-2 Pro (應該係最舊嗰隻唔係FS)
另外二手Adi-2 DAC FS
兩邊價錢差唔多都係6千左右
請問師兄們係唔係應該有新買新
我真係買左KPH30i 黎打機
但問題係得一個 3.5mm頭, 一係用到microphone, 一係用到sound output,
唔可以一齊input+output
係咪代表我要買個3.5mm splitter adapter?
如果買3.5mm to usb adapter 得唔得?
如果係咁就target 有FS個部好d,個clock 會好d
不過建議巴打試咗先決定
係,要個3.5mm splitter adapter
3.5mm to usb adapter未必有mic in,所以未必用到mic
用緊t1-3rd+adi-2想轉下口味買新耳牛,d9200 hd800s k812 focal clear mg k812,要長戴舒服聽人聲係咪應該買k812
咁係咪用splitter adapter就用到咪
呢幾隻個風格非常大分別,建議試一試先唔好盲追
可能HD800s 相對接近t1 3rd
k812 要睇下你接唔接受到個bass比t1 3rd少
focal太重,d9200長戴唔太舒服,k812女聲好聽過hd800s,呢個價位好似得k812啱玩
仲有Stax
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞