[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(98)

630 回覆
3 Like 1 Dislike
再次多謝巴打意見,不過pre amp我應該唔會諗
要配得上X9000既pre amp都唔會平,加上空間有限
無條件放多部pre amp,暫時可能考慮
KGST, BHSE, eksonic aeras果D,
見2手區有人放BHSE ,不過對膽校聲唔係好熟
又要預先開機run下D膽,諗諗下想輕鬆聽歌仔都唔係咁易
暫時會係考慮三方headphone amp
原本打算t8000 最多換下膽調音,
見巴打話要加前級,感覺唔加會浪費左耳機
但無條件只能退而求其次,不過我仲未聽過T8000+X9000效果
可能到時聽左覺得OK都未定,感謝巴打的意見
可能試過之後會覺得都係009最開心
ECT應該齊曬009, 009s, x9000 demo, 巴打可以慢慢比較下

好奇問下,巴打而家用緊咩setup?
有新當然想試新野,009以前夾過727AMP(未加前級)
但出黎效果未如理想,不過我都明白當時未推好009

小弟而家其實無乜setup= =
本身玩CAS,但早年搬屋差不多賣晒D音響野
就無點玩,記得當時剩返DAC同Clock,好似賣唔出放左牀下底
最近先攞返出黎想重新開始,都有成年幾無著過機
不過大件野過唔到屋企人果關,所以只好玩返耳機

平板易壞仲要HIFIMAN。我有隻舊版ARYA,幾年夾埋用唔夠30次。我有放入個CASE度的(淘寶CASE)。近日拎出黎聽都單邊無聲。唔知係潮濕定點

另外週不時都見人LCD-3壞單邊拎去整再放2手。

平板耳機真係諗清楚先買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞