[3024 #15]連登巴膠關注九巴新旅遊路線HK1開線後客量專區

779 回覆
3 Like 3 Dislike
施政報告再 loop 北環線、洪水橋站、港深西部鐵路、同埋東九兩個綠色集體運輸項目

今年冇新鐵路項目上馬,況且以前啲單有排找
終於入到銅鑼灣
因為紅van 收左檔
無錢啦,邊會畫咁多個餅
唔知嘅一係平時唔會搭新巴,亦都唔會見到新巴,一係坐咗好耐,啱啱放監
唔好高估條街啲人既認知能力
旺角櫻桃街-亞皆老街係其中一個鐵路最密集嘅位有成四條線點同啟德得一條水蛇春咁長嘅屯馬
無啦,一係ff多年

交通運輸網絡
44. 根據「交通運輪策略性研究」下的初步建議,陸續推展與智慧出行相關的先導計劃,並在2025年公布《運輸策略藍圖》
自問識睇中文
但啲字拼埋一齊我就好似變左文盲咁
你知唔知有一般人逄係雙層城市巴士都叫九巴
以前九巴app未揾到新城路線資料個陣
真係大把人開九巴app出黎話揾唔到d路線資料
日日仲喺新巴logo站牌等車
埋站架車又係綠白橙,唔知有咩出奇
住新界鄉村,未有城巴服務覆蓋,平時生活都唔使過海到港島,城市區嘅市民咪淨係搭九巴
住港島嘅用新巴app
未換哂啫
現實多數人都係一個厹app查曬

我識住日出康城嘅人
全部都係用厹app查790時間
裝adblock後佢個地圖介面幾好睇,城巴改極都係太lag太多bug,閹割版又少嘢得滯
咁厹個地圖底係Google map無得輸㗎喎
好多公司唔肯洗錢而唔用Google
交通膠真係好恐怖
真係有心抺走新巴呢個brand就day 1好換晒佢啦
當年都唔會過左一年幾仲見到中巴站牌啦
唔同中巴嗰時
中巴嗰時服務真係差,大部分都係熱狗
新巴嗰時大手買入新車,同時淘汰大量熱狗

新創建時期,已經係「新城一家親」,城巴都俾咗唔少巴士過檔新巴,再加上到目前仲keep住四部標準新巴色巴士,連訓練巴士都唔噴新色。
重要係而家城巴個新款站牌真係, 寧願用舊設計好過。
新界區一般都係九巴為首選
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞