[3024 #15]連登巴膠關注九巴新旅遊路線HK1開線後客量專區

779 回覆
3 Like 3 Dislike
搵幾班HK1做算啦
建議你等NA43好過
其實係非專車嚟,不過非巴迷唔會識分,見到個樣似就會以為係九巴
但咁樣會令到啲貓狗撚有個錯覺,以為真係有希望帶貓狗上真正九巴
寵物撚都係麻撚煩啦
等睇成車屎尿
仲有啲櫈
果時我拎住好多行李, 早D上車訓一大覺好過, 反正坐中豪華巴士,
佢又開得夠慢, 所以我都訓得幾舒服, 又唔驚訓過龍,
我訓醒果時架巴士剛好到上水, 仲未到粉嶺南
啲人帶狗屙完尿用水沖一沖就算
唔洗兩個星期已經成浸尿味
有啲行人隧道一落雨就勁大陣狗尿味
咁少水根本沖唔倒, 為做而做咁.
仲可以屌柒返你轉頭點解唔整多啲狗廁所

24反對無效
72X兜左榮暉花園行汀角路
24都仲係快d出廣福道
btw 一野反超79X 50
72x回程先兜榮暉花園避24特快
出九龍兜富亨無直插
72X搬站空返條孖坑之後
外坑係咪可以唔駛再擺tup車
唔駛成堆線等上客都等五分鐘
避富亨真心正, 唔比人拉佢啲線, 到拉線就唔比佢.

富蝶家下多左條72X
你肯講返兩句未
咁我寧願271拆一半做272X改行大埔道不停站太子彌敦道不停站飛旺角東站白石角科學園拉去循環窩打老道海庭大角咀櫻桃街旺角道,72X縮去九龍醫院逆向改名新72C取代272X逆向加經科學園拉去改循環廣華海庭至原線,271全日拆做T/271/X/A/B/P
271A改名XX71改行埔中總,富善及太和路飛大角咀海庭拉去理大/歷博,回程縮去佐敦道改逆走至理大/歷博改行一幹天橋及獅隧飛站
271X加平日上繁去程改經柯士甸道東行,繁時單向縮至中間道,平日下繁回程改行窩打老道不停站及天橋及獅隧不停站,再拆一半做X271安祥路至理大/歷博回程縮去佐敦道改逆走至理大/歷博改行一幹天橋及獅隧飛站,271B改名271C取代271X逆向改行青沙西九站佐敦道加士居道其餘時間不變。
271改名271B削至平日上繁往九龍加經埔中總站頌雅路三富總,改行大埔道油旺縮去德成街。
271P拉上粉嶺站,和興路,何家園總,加經康樂園內部,改經太埔舊公園,大埔墟,運頭塘,馬窩及白石角,縮至中間道加回程
重開T271拉上粉嶺站,和興路,何家園總,康樂園內部,大窩西,太和總,太埔舊公園,大埔墟改經馬窩,白石角,加回程
W3抽一半飛大埔,另一半縮至青沙。
係都拉272X啦 雞黎
咁我寧願271加經旺角再改行青沙 72X改經窩打老道去維港灣
272X就縮短到博研路 加經源禾路 係81度抽車
271X取消合番落271度
最後就係271加經富碟 上去兜個圈先番富享/出城
W3還原基本步全線五站
271P拉上粉嶺站,和興路,何家園總,加經康樂園內部,改經太埔舊公園,大埔墟,運頭塘,馬窩及白石角,縮至中間道加回程
重開T271拉上粉嶺站,和興路,何家園總,康樂園內部,大窩西,太和總,太埔舊公園,大埔墟改經馬窩,白石角,加回程
由頭到尾好似富亨都係得一個已經唔係住富亨嘅人反對
佢啲舊邨民冤有頭債有主 揾返個傻佬嚟追究吓點解連順風車都無得搭咁撚慘情

曇花一現過嘅72X亨榮樓站牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞