[3024 #15]連登巴膠關注九巴新旅遊路線HK1開線後客量專區

779 回覆
3 Like 3 Dislike
皇巴都ex九巴 AVC需唔需要裝攬腰式安全帶 ?
71K入埋去轉圈囉
區外線就擺272X同73B啦
82K 彈出又彈入
改過幾多次
B8喺時間表上加班,不過實際開出嚟嘅班次都仲密過最新時間表上嘅表列班次。

https://www.facebook.com/share/p/C6jL6nhtv21ZE382/
大埔一架燈位一架
城河東頻密絕非浪得虛名
太和燈位四拖
或者改兜沙巿帝都,再80K縮去一城
如果圓州角之後兜沙市,咁80K基本上可以一半縮去一城至新翠,另一半改循環往新翠改行富麗豪雙向改行獅隧公,83K可以拆做205M/7M/211/A/3M拉上廣黃觀音山大隧轉恆善里沙田站89X88X坑,1/3黃泥頭循環源禾/富麗豪,1/3沙田工業中心至沙田站,83S改去愉翠全日,88K亦改行獅隧公,沙田/新東區內線有補額BBI。

之後72A拉去長荔深大埔道縮去雍苑,88K拉埔工教大跟72A至駿景園,72改行吐公飛沙田,272P連特飛美長。
直接20A上繁往旺角取消加落B8提早往口岸好過,或者20A改行太子道東橋入河東大埔至口岸
然後79往皇后山頭車改大埔直去口岸好過。
十幾年前上巴壇,日日都見有人開嘅po井點救82K同263M

究竟統一香港所有專營巴士車身顏色/塗裝係唔係好事
新加坡統一唔到啦
SBS一間公司有齊SBS色、SMRT色同綠色車添
香港啲路線編號撞機架喎
雖然你可以話同一路線唔會同時出現
上車認路線牌㗎嘛,認車身顏色
下次巴士賣廣告又唔識上?
263M如果等到洪福起好就可以同68A重組
68X/268X可以唔洗拉過去
曾經響東涌你會見到兩條N11
而家巴士賣廣告都好易認
車頭鬼面罩貼上巴士公司logo
九巴都係啦
除咗香檳金色、舊龍運色、電巴綠色,紅色都有唔同款式。
起碼唔會癲到九巴入面有新巴色城巴色嶼巴色先

你問條街有幾多人知新巴已經收皮?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞