[3024 #15]連登巴膠關注九巴新旅遊路線HK1開線後客量專區

779 回覆
3 Like 3 Dislike
轉J牌電躉都無咁柒
係晒市區
當年U廠電躉響68X 960
你想響邊偷
可能最多畀個商場你管,起樓一係公屋,最多樂見居優先畀你起。香港冇其他私有巴士基建、同埋咁多長途巴士(靠佢賺錢)設施,例如新宿有咁多間合資嘅公司。
其他人都講咗,好多有其他用途,唔到你爭。例如西隧已經研究緊搬行政大樓,睇吓點畀西九文化區。
其實政府可以批d退役巴士重新上街載客行短途平路線例如HK1。
咁可以307下繁逆向拉上教大埔工那打素兜科學園,900繁時逆向改為運頭街逆循環金鐘,金鐘設定時點0720及1910,改上環逆走至軒尼詩再改經怡和街英皇道東大隧觀繞至原線。307A改行青沙西隧改逆走至港島段至會展改名907A加班,907C去程改去圍頭改逆走至何家園公屋和興路雍盛粉公康樂園總大窩太和總原線改行完善路,307上繁改行青沙西隧縮去文娛中心改逆走至會展改名907。

圖中係何文田邨
係咪因為巴士行緊個窄彎 先導致以前17用唔到大車?
好似係凱旋門嘅影響
由地區組織踢走72K去太和, 已經成功分化.
搭埋白石角依個package 就令到堆角有 "屌佢前面比人坐哂啲位, 後面又要兜路既感覺",
加埋吹單72X 司機唔肯上化蝶, 再去地區谷煽風點火.

富亨放一條半線上去都解決唔少問題啦, 自己唔肯比線人, 人地新線又覺得人抽佢車, 唔經佢又上網屌人搶資源.

屌你老母凱婷, 仲要開條24綠屌真係驚佢唔夠亂.
根本開條富蝶經南運路直出入大埔墟站K巴就搞掂,然後24改去埔中加太和。
K17A 富碟-大埔墟站
叫K13/K19好過
拆左富亨巴總咪全世界上化碟
btw化碟班生蕃只值有72K
不如咁 淨係兩繁開 其餘時間K17上埋去 掂
但凱旋門最挑戰嘅 唔係闊度咩??
係,舊何文田個問題係門既另一邊是T字路口,長車唔夠轉
明白
鵝頸橋阿嬸真係好敬業塞到架車tuptup陷
施政報告前瞻|消息指政府研發展「低空經濟」 美團有意引入無人機外賣 冠忠巴士:已訂載客無人機
https://lih.kg/3802811
K17拉上去咪算數 快靚正
問題係黨都唔想做東鐵K巴
或者兜沙市個客量會升
個班常規都係塞著獻世班口啫
276B//69 轉B1去到落馬洲,B1天恩特仲喺721
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞