國泰:拒絕2位滋擾他人顧客未來搭乘任何國泰集團航班

869 回覆
494 Like 78 Dislike
所以你覺得坐附近都幫口班香港人係弱痴?
講得出呢啲擺明對人不對事啦
你同佢泥漿摔角講道理係徙氣
有片就拎出黎
無就係莫須有
其實真係好多睇唔知咩事衝出黎幫口既人
我以前都見過
明明我係見住個送貨佬唔比人出先推架車仔入𨋢
架車仔車到個速遞隻腳
送貨佬D貨撞到阿婆然後阿婆叫左下
然後反而速遞比人屈撞到阿婆
個阿婆又傻下傻下信個送貨佬講其他人又一齊話9佢
條女陰濕到咁 咁剪片法你咪信晒佢囉
國泰椅背風波專訪|事主提三大訴求促再道歉, 已向中國民航局投訴
https://lih.kg/3789859

呢兩日撐佢嘅CCToy快撚啲再出嚟無限量支持佢啦
咁設計得唔好自然要鬧,不過你要啲冇咩錢/唔捨得俾錢/認為唔應該比嘅人俾多啲錢去其他位?咁即係要佢地收皮啫。

講遠少少不如買架私人飛機好啲?係誇張咗,我相信冇人接受到,邏輯係一樣,你呢句說話咪最多咪塞住啲人把口,有錢唔想遇上呢啲嘅自然會升級,唔買飛機嘅,唔想升級嘅大把,你攔唔住,你下一句係咪要同佢哋講冇錢唔好去旅行之類。

咁而家調返轉你唔想遇到呢啲嘢點解自己又唔升級?經濟位係咁樣,係有機會遇到啲咁嘅人㗎啦,你係咪又窮到冇錢升級?

就算你用嗰啲所謂座椅設計,甚至乎類似港鐵規條之類嘅野,塞住人哋把口,都塞唔住人哋度氣。

壓得一時壓唔到一世,火山終會爆發。

一句講晒,挨後就係侵犯咗後邊嘅空間,我話知你究竟咩設計甚至你呢間公司都話明後邊空間屬於前邊乘客。
後面係天龍人,咩BAN前面囉
前後都天龍人就炒空姐囉
前後空姐都天龍人就....暫時未唸到
中國公民信用系統翻版大陸大唔准坐高鐵,中國香港有唔准坐因航飞機
因為得罪天龍人
咪撚弱智啦中國香港人
如果掉調Case 的話國泰一定當無事發生
條空姐真係廢過hi剩係叫人冷靜,見到後面廢老用腳頂人就出聲啦
資源係有限,無錢就要將就,呢d居然唔係常識?仲要旅行非民生必需野,你明知搭飛機係點就應該將就,而唔屌其他乘客既正常使用令你唔方便

如果有人嫌econ細,要闊到business咁,你又話航空公司唔處理,乘客忍得一時忍唔到一世,火山終會爆發?好心你成人黎,好心咪咁任性,飛機椅設計就係俾人挨後,人想挨後又無違反工作人員指引就可以挨後,呢個世界唔係圍住你轉
成件事搞大左
最大主因就係班CX空姐護住兩件香港生藩
一開始見佢出位搞前面就已經要嚴重警告
再搞就要通知經理出更嚴重警告
令兩條仆街知道會出事需要收手

現在係搞到坐附近既人都睇唔過眼出聲
班on9空姐先肯調位去斬纜個問題
正一 The damage is done
*無錢就要將就,呢d居然唔係常識?*
係呀,叫咗你拉直返你咪拒絕囉,明明條女俾啲面應承或者係咁意拉直就可以解決件事,等吓熄燈嘅時候再訓番都可以,咁咪睇吓後面究竟吞唔吞啖氣囉。
要後邊就你呀,呢個世界唔係圍住你轉。

*仲要旅行非民生必需野*
旅行只係舉例嘅其中之一,執著嚟做咩,事件中嗰班人又係咪去旅行呀咁。

*如果有人嫌econ細,要闊到business咁,你又話航空公司唔處理,乘客忍得一時忍唔到一世,火山終會爆發?*

喺度亂用我句嘢,火山都有活火山同死火山啦,你如果真係嫌經濟位細,咁咪出聲囉,航空公司唔處理,你咪爆發囉,至於我支唔支持你呢個議題又係另一回事。

*人想挨後又無違反工作人員指引就可以挨後*
其實原理好簡單,公司的人話OK我又支持咁咪OK囉,但係有人唔支持到點算呀?咁咪要佢地一定要支持囉?
講到底就係多數人壓榨小數人,群眾暴力,唔好誤會,呢度指的多數人係指緊出聲支持挨後有權大晒嘅人,而唔理會其他人感受,佢哋面對嘅係唔出聲沉默嘅大多數,我相信好多人諗住少少事自己都挨後或者算數食咗佢,未必會走咁極端一定唔俾你挨,事實係如果制度有問題,通常啲人都會遵守,但係都會鬧,定係你覺得我哋連講都唔得?連反對挨後都唔得?

*好心你成人黎,好心咪咁任性*
其實大家都係成年人,冇事冇幹,我都唔會出聲,本身我都諗住講一兩句,點知越講越投入咁解,呢啲嘢唔係非黑即白,協調到就得,我都會挨後,但如果要我站隊咁我就係反對挨後,咁點解你又睇得咁唔通透呢?要記住嘅係事件中嘅主角們都係成年人,點解仲會發生呢?

講到底有本事就巴士小巴都可以挨後,我都想知究竟會唔會隔幾日就有人MMA。
呢句係形容緊較椅背個功能
有撚講唔駛理人感受
問你係咪後座乘客不得異議又答唔撚到
成碌柒咁仲懶鳩係嘢
Di Luu Muu
果兩件廢老on99咁 出撚晒手 剩係禁搭執到啦
大陸妹的英文叫法(國際標準)係:
Di Luu Muu
咪明文批准亦係專登做出黎比你挨
你d 自我中心撚 永遠都要因自己喜好作條rule套落人地到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞