國泰:拒絕2位滋擾他人顧客未來搭乘任何國泰集團航班

869 回覆
494 Like 78 Dislike
口交部:這些事可以發生在任何地方嘅人…….
唔比人捱後真係抵撚死
果兩條香港廢老係賤鳩格, 係柒呢個係不爭嘅事實, 攪到依家咁係抵撚死架喇. 但條大陸妹都唔係啲咩無辜, 挨到噤撚後, 同連登啲挨後撚一鳩樣噤閪
好明顯未搭過飛機淨係搭過旅遊巴先會咁講
香港人得罪天龍人緊係會禁啦
兩邊都唔肯退讓
又唔見我搭咁多次飛機會同人嘈呢d
大家禮貌溝通下 忍讓下 洗乜搞咁大
留名食花生
係你個老母
以後嗌個杯面食成程機算 後面食緊野前面唔比挨後
搞少動作都有問題啦
你有咩權唔俾人挨後先
啲空姐都on9
正常都一早幫人換位啦
規矩係可以挨後,你唔順超都無計,搭得飛機你就一定要接受挨幾多可以同前面互就商量,叫人唔準挨就錯硬,無野好講架啦
其實係咪應該係機到加啲說明 前座係有權靠後?

定返啲清晰指引咪冇咁多爭執

式或者啲位預設係靠後 等人一上機就習慣咗先
個老婆咁大條罅,唔係搞事嘅就同老婆調咗先都得嘅啫
同埋呢個角度係國泰定嘅,關大陸妹咩事
飛機個設計係有得挨後,乘客挨後我覺得冇嘢好屌
後面乘客唔舒服頂住,心情唔好都正想
其實講到尾最應該屌嘅係航空公司,為左賺多啲錢,飛機啲位越嚟越窄,呢類嘅衝突只會越嚟越多
其實個空姐有權同嗰兩位乘客講如果再滋擾其他乘客係可以報警會減少好多後續事件,但片中淨係叫息事寧人,我覺得空姐阿姐冇Guts咁做,叫人冷靜。
就咁睇相後面個廢老都幾慘
已經坐中間位,前面條友仲要挨到最後
畀我都會問佢可唔可以較返前啲
見張相佢又冇挨落去,到底較嚟做乜9
(想用人哋空間換自己空間?
其實呢十幾年嚟香港老闆都係用同樣邏輯 大大聲話寧願請勤力nds 都唔請無獅子山精神的本土香港大學生
大陸人一出國咪突然識得同人講「爭取權利」
其實呢啲情況可唔可以好似九巴車長咁停左架巴士唔開?
威脅個阿伯再搞事會熄左飛機個引擎?
啲nds做嘢廢到
吹就叻
如果換轉係個大陸暗瘡肥婆就唔同講法啦
下次等你試吓
講普通話搖人張櫈,睇吓又點囉

反正你哋都話一定無問題、唔驚
係機上搞事無報警
算係咁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞