國泰:拒絕2位滋擾他人顧客未來搭乘任何國泰集團航班

869 回覆
494 Like 78 Dislike
國泰咁講 港豬仲有定企嘅?
以後港豬搭飛機要幫支那雞奶閪
港豬仲有定企嘅?
以後港豬搭飛機要幫支那雞奶閪
啱㗎喇 一律Ban 曬呢堆廢老
因為個客係unruly pax 而做出對航班嘅滋擾行為。而呢樣野係受到保障,詳情你自己Google 下 Tokyo Convention act
,試下調返轉,連登應該一面倒撐香港人
如果已經買咗回程,係咪會主動退錢?
唔做死全家
因為佢挨後令到我好唔舒服,所以前面個客就唔可以用航空公司畀客人嘅function

惡撚到
人哋個設計就係容許你挨後休息,基本上俾錢就包埋嘅
你唔鍾意咪唔好搭飛機坐Econ,人哋又冇迫你搭

你講嗰啲大聲播歌根本就2回事
飛機座椅本身就有呢個設計俾人咁做

你個播歌例子反而同你提出要「行動」唔俾人挨後一樣,都係冇必要下騷擾人
欺善怕惡
大陸人永遠都唔敢攪
呢個真

耐唔耐就有人開post問挨後引戰,實有傻仔串柒柒自稱會玩前面報復,結果大家有眼睇
相似議題你話放音樂,講電話,其實有啲人心情好果時可能會想八卦吓聽吓當然我覺得太多數人應該係唔鍾意,因為真係影響到人,當然這個唔係重點,重點係後邊你話冇咩人幫手,正常,因為大多數人都係唔鍾意參與呢啲紛爭又麻煩,睇吓戲拍吓片鬧一兩句可能都係盡啦,因為自己都可能嗰時冇了解清楚避免跟車太貼,又或者可能會俾人利用,保留返一定距離係必須的。

講返呢個議題,以前搭飛機都係好似空姐出聲熄咗燈大部份嘅人瞓低先會挨後,確實係舒服好多,都係合理,但問題係啲燈光又未熄,其他人都未陸續瞓嘅時候,咁我嘅角度就會當係平時坐車坐短途機咁處理,平時挨後咪睇吓後邊會點囉,就去返上邊我三個邏輯,也是冇太複雜。
唔知我有冇記錯,好似記得以前啲巴士可以挨後?

如果鬥氣咁講,巴士挨後都係舒服嘅
只能夠講真係成堆on9.
根據《道路交通(公共服務車輛)規例》,公共巴士、公共小巴或的士乘客均不得在車廂內使用或操作任何嘈吵的器具、樂器或任何留聲機、收音機或錄音機而滋擾到任何其他人,在沒有合理辯解下即屬違法,一經定罪,可被判罰款3000元及監禁6個月。

其實你收皮啦,講完大聲播歌未?
?????溝通唔到,唔係同一個Channel上
張櫈本身就係俾人挨後,你不如屌cx econ位整到咁細,講到第一次搭飛機咁 搭得econ就預位細同有人挨後會窄左,想舒服就係要俾錢,而唔係屌其他乘客
飛機挨後都俾連登仔扯到道德問題,連登仔價值觀痴撚線
小红书=死亡筆記
哩D咪on9囉, 好彩冇搞到空姐報警咋, 到時唔撚係blacklist咁簡單, 重要比人拉撚咗去扣留同罰錢. 不過現實有幾撚多個連登仔夠膽搞鳩前面果個呀!
智商冇下限
應該係會輸民意啲frd

你睇返d post 應該都見到我
d 人果時好撚威話一腳踢死前面
見到前面係另一個毒撚可能會既
換做係鬼佬 最叻咪落機先係連登開post
用你既logic國泰咪冇得cut航線囉
睇單方面剪接過嘅片就好難定論,你估果條女又真係善男信女咩,應該老手嚟。不過兩個廢中郁手郁腳就蝕晒章啦,幾十歲人都唔識玩嘢,啲EQ低到咁。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞