國泰:拒絕2位滋擾他人顧客未來搭乘任何國泰集團航班

869 回覆
494 Like 78 Dislike
Btw 你講呢堆嘢我先知你六呎都冇
其實係識玩

根本大多數沉默的人都係被挨後嘅受害者。
通常大多數人都會怕事,忍一忍就算,但受咗條氣依舊喺度,出得聲嘅你唔俾面如果唔衝突條氣只會更大。
出得聲支持挨後嗰啲都係大大聲嘅用盡啲權利啲人,唔會諗埋其他人,其實反而係屬於少數,應該。

我雖然反對挨後
但其實我會挨後,因為呢啲本身就係世紀難題,邊度有壓迫邊度就有反抗,前邊壓過嚟本身就係侵犯咗後面嘅空間。

不過其實挨後係真係爽嘅唔使拉到最盡,中等程度後邊都可能有人唔爽,估到後面唔鍾意繼續咁樣更加有優越感,而且權利真係用盡咗,係正嘅,你出聲我咪拉返直好囉

不過其實已經達到咗我增加反挨後人嘅數量目的
嗰啲人依家唔出聲唔夠膽反挨後啫,唔代表以後唔夠膽唔出聲
會出聲叫人拉返直啲即係你確實感到前邊挨後嘅不滿,係反對挨後,咁更ok
出咗聲叫人拉返直,但係佢又唔理你嘅,而又吞左啖氣,怨氣自然更大,更加好。

咁當然你挨後都係要明確自己係反對挨後就得,就好似我依家為反對挨後出聲咁樣,關鍵時候屌柒佢哋。

當然全部都係我個人意見。
如果禁佢,而該線得國泰機
唔比佢搭,有無犯法?
天乜撚龍
支那狗就支那狗
支那狗黎香港攪事就應該要屌
理撚得佢
支那狗攪死香港正仆街
大愛左膠
唔洗如果
早前先blacklist過1個上海女人
連登仔多數扮睇唔到
係睇下呢度仲幾多人自以為是喺到鬧
對被升至特選經濟艙隻字不提 小紅書女竟要求國泰道歉
https://lih.kg/3789281

CCtoy 支持的人
唔得
其實可以試吓將佢哋兩個前後對調,咁咪阻唔到個阿叔囉,仲可以埃返後添。
如若再有其他人受影響咪再對調囉……
呢個好
呀叔坐前 大陸妹坐第2排再挨後,咁第3排唔出聲咪算囉
我覺得唔work
除左派餐同上落有機會教返正
長途機個個都訓的
坐過歐美非 講緊十幾個鐘既機
就算調左位,前面都會有人挨後
最終人人都會訓超過一半時間
唉,有啲上腦認真左
喺飛機搞事冇差佬接機已經執到
咁智障嘅問題都問得出
喺美國呢啲行為一早當襲擊
呢單嘢完全係兩條廢老嘅個人行為問題,關身份咩事?
死雞撐飯蓋
人哋私人公司唔做佢生意都犯法?
大陸人的確識投訴冇咁好恰 唯有蝦好恰d既香港人啦
私人土地如果係唯一出入口 都要開條路 比人行 呢D 叫路權,的士都唔可以拒載

連登仔最愛自由,家下比人禁左搭飛機
咁到底有無法例抵觸先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞