國泰:拒絕2位滋擾他人顧客未來搭乘任何國泰集團航班

869 回覆
494 Like 78 Dislike
尷尬到唔敢睇
反挨撚唔好淨係識下次拒絕, 仲要屌埋前面踢兩野先好
連登仔見條大陸妹靚啲就連挨後都照撐

不嬲呢樣野都係世界大戰級別嘅討論話題,我撐你呀,挨後撚全部都係自撚私

黐撚線
你邊位呀,基本上連應你嘅必要都冇呀,欠咗你㗎?
邊撚到靚,班人擺明係五毛啦
因為呢個topic已經係連登世界大戰左好多次
你出去search 挨後 就明
咁係咪要有片 由上機錄到落機先可以討論 俾意見 依家就梗係根據現有嘅證據俾意見㗎啦
我遇過 雖然唔係每次 亦冇覺得前面有問題
我明白你嘅希望想表達咩嘅 如果咁會令你自我感覺好d
睇個勢連登有一半都係新移民,用開小紅簿
大陸賤種係蝗蟲
真香港人會打撚死大陸狗
睇下幾多中國香港人上連登
潛乜 每時每刻上連登咩
心痛大陸畜生受屈
嗰班傻閪就算啦,成班都戇撚鳩咁樣
調撚轉嚟講
後面空間係前面既
你迫人企直好自私
一間因香港茁壯成長嘅航空公司,就梗係寧得願香港人、莫得罪天龍人吖嘛,咁就夠晒飲水思源啦。

話事話,呢啲case,就算係強國,都係前面挨凳嗰個敗訴多喎!?
記住比人騷擾都唔好投訴呀
挨後撚不嬲都贊成踢凳
今次事主就係信錯連登仔比人blacklist
不嬲前面挨 就跟住一齊挨
買機票嗰陣時 包埋挨後呢個功能
邊有得阻止人喺休息時段挨後
呢d叫幫理不幫親
我係廢老就即場斬死隻大陸雞啦
坐隔離啲香港人都屌果兩個閪人
好撚閪又踢凳又搖晒
感覺香港社會一直大家有「面斥不雅」呢個文化。 所以雖然未去到日本人咁極端,但都會自然審視返自己有冇帶麻煩俾人/會「知醜」 做返好

但部分大陸人(尤其北佬/新一代)就完全係自己至上,導致香港人面對佢哋會Han撚哂機。

不過老實講句,放眼世界其實唔止大陸,歐美班啡人黑人同白人(尤其老個輩同00後個堆)都係咁,成班鬼妹座地鐵地下啊, 日本車廂講嘢大大聲之類。

冇辦法唔承認其實會顧及其他人既文化既人係呢個世界唔係多數,不過我自己proud of香港人就算心地唔好但多數都有呢種素養
長途全挨合理的
英資黎講佢算垃圾
之前都發生過個客投訴
佢走去black list個客
接受唔到投訴就唔該佢唔好打開門做生意
反挨撚係咪淨係坐short haul, 幾個鐘唔瞓覺為咗睇多兩套戲覺得唔好晒
阻住人挨後休息好自私
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞