國泰:拒絕2位滋擾他人顧客未來搭乘任何國泰集團航班

869 回覆
494 Like 78 Dislike
點解法例唔容許的士拒載?
點解私人地方要開條路比公眾人士行?
點解法例有路權?
禁人搭港鐵巴士小巴又得唔得?

你答唔答到以上弱智問題係?
啲挨後撚永遠剩係睇自己
咁撚樣都話對後面冇影響
兩條廢中真係好撚丟架,如果佢都沉得住氣無搞屎窟野,輸既就係條大陸妹。依家比人贏到開行
分唔到你係真心膠定點,救命
就好似我依家為反對挨後出聲咁樣,關鍵時候屌柒佢哋

點解你覺得人挨後你就屌得
幫條咁嘅豬閪講嘢
點撚知呢條豬閪,而家睇返佢所有嘢,本身就係想砌個局出嚟,最起碼嗰程機拗着數升級

仲要戇鳩到覺得唔幫條豬閪講嘢就係幫嗰兩個老嘢
其實明顯2面都係西客
所以我唔信條女係單純受害者
明明有upgrade佢解決然後唔撚講
跟手再投訴想搵著數
點會有人覺得條女會咁順攤冇對果2個老野出過手
條女就拍晒片然後仲要剪到咁
唔撚係一鏡過
不過2個老野唔識拍片食晒
天龍人又贏
講呢啲做乜?自私嘅人世界入面只要無人拉你就可以做,例如巴士上面放音樂,大聲講電話講唔停,為此屌同打交都見過,但唔會有用的,佢哋個世界無一樣野叫可以但唔應該

隨住呢種人越來越多,社會就越來越唔舒服同充滿戾氣,到時你就要學習點自私來自保
屌你都費事 弱智咁款
仲要將推個波交比你話你覺得窄所可以向後挨架
啲挨後撚永遠剩係睇自己
咁撚樣都話對後面冇影響
仲要推個波比你話你覺得窄可以向後挨架

cctoy又一個害死人嘅論點
真係以為人哋較後張櫈一定錯

上面仲有人撐2夫婦真係陰公
駁唔到呀你
係嘅ccptoy大佬
影響到人唔屌得咩?
嗰條靚妹如果一開始拉返好咁咪咩事都冇囉,拒絕咪要承受後果,係都要有啲咁嘅事件出嚟,你估我想見到?呢啲通常都係搞事唔高明又唔識縮先會搞到咁大,咁嗰兩夫婦承受懲罰,我覺得真係必然,有種族歧視,鏡頭前又囂張中指講嘢,動作又大,不過我就支持佢行動,後果點樣都係要睇做成點,但係其他人唔知以為罰咗佢地就當挨後係真理。

最好依家啲九巴小巴都可以挨後,我一定挨,我支持人人都挨,咪睇吓個反挨後基數會唔會變大囉,就睇吓幾時又爆煲。
垃圾,又消費香港香港人
有人中意坐直有人中意挨後
你迫人坐直好自私
不過社會太多你呢d 自私既人
係到用自己喜好虛構道德框架黎屌人
潛撚埋
巴士唔駛挨後啦,放音樂,大聲講電話,齊齊做,到時就無人會有好處,反而慢慢會出番個平衡點

家陣個問題係一兩個人自私,其他人逆來順受或屌完無效果或好似今次呢單手段唔高明搞著自己咁…另外一個問題係挨後只影響後面果個,其他人未必會見義勇為,反正受苦又唔係自己,其實大聲放音樂有人屌都無乜人幫手就係了
係咪條大陸做左咩野呀,如果唔係人地外人會幫個兩公婆?
最好全部人扎撚起哂入倉到步先放番出黎咁就唔洗嘈
坐直唔會影響到人,埃後會,而你只用一個個人爽唔爽做行事唯一準則,呢種行為叫自私

我唔喜歡載耳機,所以巴士地鐵可以放到大大聲,有人叫你停,依你基準就係你喜歡靜姐,我鐘意嘈呀,你唔好咁自私影響我嘈嘅權力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞