Bupa保柏乜都唔保

318 回覆
437 Like 14 Dislike
我覺得一般成年人做腸胃鏡當outpatient case都合理嘅..
無手術表咩
一早就cut
你邏輯有問題? 唔係話質疑非公立醫院嘅醫護嘅專業資格,而係好多時非公立醫院為咗賺錢,會叫你做多D檢查/住院。所以保險公司到你claim錢嘅時候,會再搵佢地嘅醫療團隊去審視你個cases係唔係真正有需要做多D檢查/住院。

同埋其實去得私家醫院急症室睇,一般都係當普通門診claim。除非你個plan有特別寫明可以當專科claim,咁呢樣你買保險嘅時候要自己做選擇。

幾年前我有胃炎,去網絡醫生照腸胃鏡(私家腸胃鏡中心),包埋藥,未一樣唔駛找數,全部cover哂。
根據你內容 佢個分類仆街還仆街 (相比其他公司)每份單都有都有surgical table 比你review … 你買plan / 切個時之前自己都要睇清楚 再決定呱……
Aia 好過佢

比人的入竹篙灣都可以clam住院保
師兄你係aia 撈得好唔掂咩?要唔要不停重覆呢句
其實連登果啲保post,都唔會有人推薦bupa

都係講 fwd bowtie 多
公司medical 無的
好撚癲
公司medical 一撚定無手術表
你打上去問,佢都會同你話係internal document, 唔公開
有次旅行遇著個背包客,問佢點解會有長期浪蕩式旅遊嘅行為……佢話本來係喺間保險公司做嘅,而佢個commission嘅計法就係根據佢reject到幾多claims ... 佢話做咗一年做到個人痴痴哋,冇乜人性,所以想抖一抖,之後再諗下計劃人生。
Bupa香港 呈獻 阿正 《正DIVA》
日期 : 2024年11月1-3日(星期五至星期日)晚上8時15分
地點 : 麥花臣場館
呢間都算係我咁耐以來聽過最多人唔推薦嘅保險公司
我公司有
你問你公司hr 問,policyholder 無理由唔知得
醫保 定咩 我暫時全家都bupa 咪撚嚇我bor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞