哇六合彩痴撚左線呀

772 回覆
800 Like 22 Dislike
計數呢d大家都明

去到原po個情況 個焦點從來都係有五個數一樣
而唔係specifically果五個數一樣
你quote啦又屈
鋪左十幾年草皮
你咁諗會計錯數 因為你眼望落係一樣 事實上果兩粒骰仔係有分a同b 你覺得一樣只係冇留意邊粒打邊粒
你如果咁諗 係好易計錯概率
就用返銀仔做比喻
公公
公字
字公
字字
一共四個可能
每個可能1/4機率
如果你想加埋 要先計完呢part
再公字(1/4 )加 字公(1/4)等於1/2機會出公一粒公一粒字

但你唔可以一開始就無視左睇落重複嘅可能
公公
公字
字字
咁你就會計錯左每個可能係1/3
六合彩都係同一原理
咁照你講兩粒骰係36個組合
第一次擲到1第二次擲到1其實係1/36

1. 第一次公 第二次公
2. 第一次公 第二次字
3. 第一次字 第二次字
4. 第一次字 第二次工

第一次公,第二次公其實係1/4
是的,擲骰子擲出1和2的機率與擲出2和1的機率是一樣的。在擲骰子的情況下,骰子的每一面都是獨立的,無論是先擲1再擲2,還是先擲2再擲1,所得到的結果組合都是相同的。每一個結果的機率都相等。
wiki 獨立 (概率論) post 唔到link
我幾時有講11.12一樣?
我話12.21一樣
你話12.21唔一樣

而家又扮傻?
啱呀 清
不過agree with你,我係focus左去,2次都係出呢個數
原post又應該似係問2個一樣
姐係電腦飛做馬,出返上期號碼,但又唔記得換波
都唔係叫你計 問你賭唔賭呀
你不如睇吓wiki 獨立 (概率論)
再諗吓點解要計埋2 2
我話11 12機率唔一樣
你話一樣

即係一唔一樣呀而家
係 總可能性的確有36個
問題係依家求嘅係第二次同第一次一樣
所以36個可能性入面有6個可能
1.1 2.2 3.3 4.4 5.5 6.6
所以一共有6/36可能 第二次同第一次係一樣
6/36咪岩岩好係1/6囉 你明未

又用銀仔比喻多次
一共四個可能
公公
公字
字公
字字
一共4個可能
咁第二次同第一次相同 機率咪就係公公 同 字字囉
姐係4個可能性入面 有兩個情況都符合要求
所以2/4 咪姐係1/2唔係1/4
你不如追左post先

我只係講緊擲中12大機率過擲中11
比錢未 我一直講緊12.21一樣
你呢到話機率有分別

下面又話自己講緊11.12
龍門任你擺就係你呢啲
有無機會連中頭獎果d 都同佢有關係
我講緊12.21冇講過11.12
11.12點會一樣cls
你夠話12.21唔同
宜家連登係咪冇人識計數
個個chatgpt
你之前話12 21係一個可能性 咁而家係一個定兩個?

咁你賭定唔賭呀
而家唔係求第二次同第一次一樣

上面有位師兄講左
而家上帝視覺先會覺得第二次同第一次一樣
你不如睇埋咩叫賭徒謬誤
好似抽蛋咁1%ssr
200抽唔中pick up 係13.4% 但每抽既機會都係1%中
中頭獎果個其實最可疑
你都可以同我賭架
賭一千手
如果點數相同 即係 11 22 33 44 55 66
我畀你110

如果點數相差一 即係12 23 34 45 56
你畀我100

讓你賠率同一個組合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞