哇六合彩痴撚左線呀

768 回覆
792 Like 22 Dislike
wiki個數睇落啱
但同你個結果唔同
你現在聚腳於學術台
兩次都2
唔係兩次相同點數?

不如你問清楚個問題 我再答你
我家陣係淨係講緊個實際情況
中左5個字,無中半個字

2. 唔計半個字個特別號碼
而且有一個字係確認左無中

3. 7個字複式個情況
2獎同4獎
有中半個字既結果
所以唔駛計
雙數獎係用另一條式計
即係你講既7字複式
實際上同1,3獎無直接關係
如果你單純講買左中唔中獎既機會
就另一個講法

其實如果你計3獎機會率
頭獎機會率係已經包左3獎個機會率入面
唔需要另外獨立計
如果你堅持話唔想計頭獎6個字
你可以扣返出來

我睇完哂你寫咩
知你想講咩
但你諗多左
我唔係講緊個樣野
民主黨又中
神算子
我咪講左已經gen左1出黎 已經第一個1/6
姐係Gen左5個no. 已經係1/55000
唔係啦依家係你只要擲到同上次一樣
己經中
你自己用兩粒骰仔玩100次就會明
你第一下擲係100%因為你不論擲左123456都冇問題
只要第二次中左第一次擲出嘅結果 已經中
你玩一百次 睇下機率係接近1/6 定1/36
當係1/5000 六合彩搞左2410期

(1-1/5000)^2410=approx 40.8%

就係咁嘅事件發生嘅機會
計乜鬼,
造定了.
民主黨又贏.
咁咪1/36 lor
有乜問題
所以咪係1/36唔係1/6
我叫你gen係gen ai response…

我唔知你個54000 55000點黎
你將條題目重新講一次
睇你問乜
兩次都係1
1/36
兩次點數相同
1/6
用一粒骰就話姐
你試下用5粒骰已經唔同講法
我就係抽返個事實出黎因為呢件事唔係法律 唔係辯論
唔應該咬住係5字字計唔計半隻字呢個位
因為令大家覺得 wow好撚細機率果個位 一定做馬
唔係因為呢幾個number係唔係半個字呢個原因
而係上期七個字放出黎同今期七個字放出黎好有畫面
呢個畫面大多數人唔會care有冇特別號碼
但數學上 呢個號碼就令個概率好唔同

就好似一個人中左4個字 話自己差兩個字就中頭獎果種分別
就咁睇 同實實在在計個數字去解釋係好大差別
三獎大慨係1/55xxx
岩先記錯1/54000
唔洗下下講個準數先明我講乜下話
明明就係計連續兩次相同
一個袋入面有橙有蘋果 抽兩次得4個結果
第一次橙第二次橙
第一次橙第二次蘋果
第一次蘋果第二次橙
第一次蘋果第二次蘋果
抽兩次一樣機率就係1/2

兩次頭獎號碼一樣就等於拎第一次既號碼買多次
第二次攪出黎既號碼唔會因為上次出過機率就會低啲 一樣都係49個號碼
所以兩次係獨立事件 二次用同樣號碼中獎只係中左兩次1400萬分之一 而呢兩次個機率係冇關係唔會因為佢中左兩次就變1400萬2次方分之1
即係點
一次過擲五粒骰 五粒骰點數相同嘅機會?
咁已經答左啦
wiki數3獎計6個 計7個一定唔同
其實就算係咁
機率上黎講都有接近60%機會造馬
當然我唔係話真係造馬 查左先知
你一直focus 兩次點數一樣

但而家就係兩次都係5.18.21.24.44

咁咪應該用上面個計法1/36
一樣呢個係基本概念
骰多只係令個結果細左 唔會令條算式改變
擲兩次銀仔 第二次同第一次一樣結果就係1/2 唔係1/2 x 1/2
擲兩次骰仔 第二次同第一次一樣結果就係1/6 唔係1/6 x 1/6
兩次六合彩 第二次同第一次一樣結果 就係一次頭獎嘅機率
唔會係二次方
1/5000 呢個機率 大約30幾年會發生一次
點解發生左一次就覺得係做馬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞