哇六合彩痴撚左線呀

768 回覆
792 Like 22 Dislike
其實開完任何兩期
果兩期開果啲號碼嘅機會係統計學上都係近乎無可能
draw二千幾次中左個五萬幾次一遇嘅情況

4.4%機會
好似睇過
所以馬會會po咁多期號碼比大家參考
按錯制?
你睇埋今期個3 獎幾多人中先啦
800萬都有人玩包圍
就係儲到咁上下先多人買,然之後投注額又多咗,之後搵返自己人中,間唔中先比一兩次你哋D市民中下,根本可能咁多期,得10次左右係真人中
呢度好多人數學係體育老師教
其實有幾多人真係會買返上一期
似係啲賣料狗方便P圖先會咁買
點知成為大贏家
有啲人一買買十期同一號碼
睇黎係
露出做馬破綻
不過就算知道係做馬都吹佢唔漲
50%
但唔會買返上期no.10期嘛咁on9
不過如果咁博狗會班豬材造馬出錯機會又真係易過中頭獎
咪好似#76咁
但外國人睇都唔會上心得去邊
要計算香港六合彩中頭獎的機會率和第二次攪珠中有5個號碼相同的概率,我們需要用到組合數學。

### 1. 中頭獎的機會率

在香港六合彩中,從1到49的號碼中隨機抽取7個號碼,其中6個為一般號碼,1個為特別號碼。我們需要計算中獎的機會率,即全中6個一般號碼的概率。

#### 計算中獎機會率:

1. **總組合數**:
- 從49個號碼中選擇7個號碼的組合數:
\[
C(49, 7) = \frac{49!}{7!(49-7)!} = \frac{49!}{7! \times 42!} = 85900584
\]

2. **中頭獎的組合數**:
- 要中頭獎,必須選中6個特定的號碼(即你所選的號碼)和1個不在這6個號碼中的號碼。這樣的組合數為:
\[
C(6, 6) \times C(43, 1) = 1 \times 43 = 43
\]

3. **頭獎機會率**:
\[
\text{機會率} = \frac{\text{中頭獎的組合數}}{\text{總組合數}} = \frac{43}{85900584} \approx 0.0000005
\]

因此,中頭獎的機會率約為 \( 0.0000005 \) 或 \( 1 \text{ in } 2,000,000 \)。

### 2. 第二次攪珠中有5個號碼相同的概率

要計算第二次攪珠中與第一次的6個中獎號碼中有5個號碼相同的概率,我們需要考慮以下幾點:

1. **選擇5個號碼**:從第一次的6個號碼中選擇5個號碼的組合數:
\[
C(6, 5) = 6
\]

2. **選擇1個號碼**:從第一次的43個未中獎號碼中選擇1個號碼的組合數:
\[
C(43, 1) = 43
\]

3. **組合數的計算**:
- 第二次攪珠的組合數為:
\[
C(6, 5) \times C(43, 1) = 6 \times 43 = 258
\]

4. **總組合數**:第二次攪珠的總組合數仍然是從49個號碼中選擇7個號碼:
\[
C(49, 7) = 85900584
\]

5. **概率計算**:
\[
\text{概率} = \frac{\text{選擇5個號碼相同的組合數}}{\text{總組合數}} = \frac{258}{85900584} \approx 0.000003
\]

因此,第二次攪珠中有5個號碼相同的概率約為 \( 0.000003 \) 或 \( 1 \text{ in } 300,000 \)。
咁多師兄走去計數

其實唔洗計到知無可能發生
上期頭獎條友一次買同一組no 10期都中頭獎/2獎等等
上期唔中今期比你中返囉
雖然都應該係機率問題
但證明腥港已經衰到貼地黑撚到爆
本身狗會六合彩蝕錢一係開123456 24681012 13579呢啲 咁樣蝕真係第一次見 祖先墳頭俾人屙屎一樣
一唔一樣都係個幾粒波
關中頭獎咩事 重新問過啦
AI計 第2次有5粒珠一樣 得30萬分之一機會?
有冇 check 清楚有冇磁石
AI gen啦
抽2410次4.4%會發生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞