哇六合彩痴撚左線呀

768 回覆
791 Like 22 Dislike
唔係
第一 而家你想問既野 係問連續兩次相同生果既prob 唔係連續兩次橙既prob
第二 連續兩次相同生果既prob 同一次random抽既prob無分別
如果你真係仲唔明既話
抽生果:
解法1) 1/2 x 1/2 x 2 = 1/2, consider連續2次同一個生果,乘2 for 2種生果
解法2) 因為2個event係independent, 第一次抽乜都好,第2次你想抽返同一樣野,都係1/2機會

講返六合彩
解法1) 1/1400萬 x 1/1400萬 x 1400萬 都係 = 1/1400萬
解法2)無論你第一次係抽乜組合,第2次你想抽返同一樣野,都係1/1400萬機會

唔明就虛心問 唔好串人數學唔好 自己先係心水唔清嗰個
你要兩期開一樣,即係第二期一定要123
你要兩期唔一樣,即係第二期唔可以開123
差好遠喎
睇清楚
我要第一次開1,2,3
第二次開1,2,4

係唔係個機會率同
第二次要1,2,3 係一樣呀?
你咁叻得唔得咁㗎
好多人入左死胡同
無諗過第二次係獨立個體

第一次因為隨機
所以第二次中咩號碼,一樣都係1400萬之一

唔會因為中左上次既號碼,機會率會更加低
當三個波抽兩個
第一次結果嘅可能性 12 13 23
第二次結果嘅可能性 12 13 23

考慮中晒兩個號碼嘅情況
兩次都係12嘅可能性係1/9
兩次都係同樣果兩個號碼嘅可能性係 兩次都係12 嘅可能性 + 兩次都係23 +兩次都係 13
係1/3
係。
但你上面statement係「唔同號碼」,「唔同號碼」嘅定義唔止包含124,同樣包含其他非123組合。而123組合只有一個,所以你講「連續兩期開相同號碼同兩期唔同號碼機會率係一樣」係fail
勁多位可以出千,太平紳士可以當係稻草人
你假設緊其他人入左死胡同姐
你試下認真諗我個例子就明
你而家係假定左第一次係指定數
但第一次係隨機數呀.....

算啦,你認為你岩就岩
無必要幫人教仔
錯咪認囉 柒咗無所謂 係人都會計錯數 你又要串人又死撐我先忍唔住login comment啫 好眼訓
佢講得唔好,2期開123既機會都係49C6,但你講2期開同一樣,同2期開唔同就梗係2期開唔同係容易好多,因為你唔係specific 一注號碼,2期開一樣係49C6,2期開唔一樣係任何組合減一注,但冇意思的
人地邊有假定第一次係指定數,
「兩次都係同樣果兩個號碼嘅可能性係 兩次都係12 嘅可能性 + 兩次都係23 +兩次都係 13
係1/3」

大大句幫你計左啦
都係建議用 3個波抽2個嘅方法
可以窮舉 窮舉最易明
得得得,我真心無必要幫人教仔
教左你個答案你可以有權唔信
你同我講冇用,條友係唔明
我乜都冇假設
兩個都係同樣號碼嘅情況
冇假設做任何野
錯嘅野點解要信。

賽馬開閘前都仲可以落注
六合彩要開始前十五分鐘停止落注,唔知中間果15分鐘會做緊啲乜呢?
會唔會好似大陸咁呢?
如果好似上面啲ching咁講,啲號碼波做左手腳,
如果內部人員貪8千萬果期又太明顯,唯有下一期出手。
今期就特登唔set波,再叫啲friend 買4膽拖全餐,肥過肥仔水
大家都有權認為你係傻鳩
我初頭以為佢係用橙同蘋果去諗,橙同非橙機率一樣先會咁講,點知佢話十個波都係,嚇死,可能數學係中文老師教
我再簡單D咁講
總共有10個波
第一次
有1,2,3
第二次
如果我要指定1,2,4 係唔係同指定 1,2,3 係相同機會率?

只係你假定左一定要1,2,3 先認為機會率低
但實際我要指定1,2,5
1,2,6
1,2,7

同,同樣既1,2,3
其實機會率係一樣

唔會因為你第一次係咩,第二次都要咩,機會率難左,明未?
馬會創辦初期其實唔係叫馬會
係後嚟比人發現造馬先叫馬會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞