哇六合彩痴撚左線呀

768 回覆
791 Like 22 Dislike
兩粒骰仔全部可能 係6二次方 即係有36種可能性
唔係21

其實佢係睇到我講兩粒骰 但7左已經潛左水
佢6既二次方係計一粒骰先後既全部可能
但兩粒骰全部可能係21
乜野黑1白2
黑2白1

你自己講緊乜自己知唔知????

你淨係答我兩粒骰一齊擲12 21有冇分別啦吊
你而家嘅意思即係11 同12係一樣機會
不如你出黎同我賭骰 賭一百手
如果點數相同 即係 11 22 33 44 55 66
你嬴120

如果點數相差一 即係12 23 34 45 56
我嬴100

讓你賠率同一個組合
機率有分別
介唔介意講下你數學幾分
一粒骰掉兩次 同兩粒骰同時掉嘅概率有咩唔同?

我諗骰仔對你嘅智力黎講太難理解
不如用銀仔公字討論會方便啲理解

你玩公字 我唔理你一個銀仔掉兩次
定係兩個銀仔同時掉啦
兩個銀仔一樣嘅機率(公公 字字)咪係1/2囉
點會係1/2 x 1/2
如果你咁都唔明我諗你先搵返中學數學老師問問
點有分別????????你咁中意問ai不如問下
一次過擲兩粒骰原來 12同21係唔同我第一次聽
咁我畀錢你賺
同我賭
係中兩次三獎嘅幾率
條友似IQ 又低EQ 又低
一粒骰仔掉兩次嘅可能性
同兩粒骰仔同時掉嘅可能性係完完全全一樣
佢連呢點基本到咁嘅邏輯都未搞清
上黎討論上億個可能性嘅六合彩
如果你覺得一次過掉兩粒同一粒骰掉兩次係一樣咁就好講嗽

下面位ching話唔同我就唔明佢講乜喇
黑1白2
黑2白1 你咁勁解釋下
咁你答我12 同21係咪冇分別

你都未覆我
我話計出黎接近6成機會造馬

利申 造馬呢家野查過先知
我緊係明你講乜

我係講緊一齊擲兩粒出現35
同一齊擲兩粒出現35

唔係一齊擲出現11
真係做馬,個幾率細到冇可能咁濟
大哥你數學咩grade,依家唔係計總點數加埋係3點
12同21梗係唔同喇,點解人地叫你試下擲,因為有樣野叫實驗概率,當你擲得夠多就會出現你計數時既結果
咪同銀仔一樣
你掉兩次銀仔有四個可能
1. 第一次公 第二次公
2. 第一次公 第二次字
3. 第一次字 第二次字
4. 第一次字 第工次公

第一次公 第二次字
同第一次字 第二次公係兩個可能
你唔相信都係果句 你掉一千次銀仔試下

你上面個解釋 骰仔 11 12 13...但你冇講到21 31 41
你咪諗少左可能性囉
賭幾錢?你話
咪係,基本上佢都係自己人
佢會唔會打爛自己飯碗
如果你當左公字 同字公只係一個可能
你咪會以為中公字機會係1/3
因為你眼中 得 公公 公字 字公
事實上 中公字/字公機會係有 2/4 即1/2
咁1 1 加 2 2 係咪都係兩次
用番蘋果橙個例子啦加多隻蕉比你
個袋有香蕉蘋果橙每次抽兩個 抽完放番去再抽結果如下
第一次蘋果橙 第二次蘋果橙
第一次蘋果橙 第二次蘋果香蕉
第一次蘋果橙 第二次橙香蕉
第一次蘋果香蕉 第二次蘋果香蕉
第一次蘋果香蕉 第二次蘋果橙
第一次蘋果香蕉 第二次橙香蕉
第一次橙香蕉 第二次橙香蕉
第一次橙香蕉 第二次蘋果香蕉
第一次橙香蕉 第二次蘋果橙
9種組合可以見到有3種組合係樣 機率為1/3
1/3點黎就係P(第一次蘋果橙|第二次蘋果橙)+P(第一次蘋果香蕉|第二次蘋果香蕉)+P(第一次橙香蕉|第二次橙香蕉)=1/9+1/9+1/9=1/3
因為我地唔會知第一次係抽啲咩出黎 所以要計哂第一次所有組合既數量再乘番第二次出一樣既機率
詳細睇下wiki:

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/%E7%8B%AC%E7%AB%8B_(%E6%A6%82%E7%8E%87%E8%AE%BA)
睇你點define ,佢係1/6係因為36個結果入面有6個可能性11,22,33,44,55,66

即係去番define event ge問題

而家event A係開左呢5個字,event B係呢5個字
如果P(A and B),就要2者相乘
P(B|A),咁就考慮P(B)就夠

再去番你個example,你係已經assume,第1次已經無所謂,咁就梗係1/6
但如果refine做開2次1,咁咪1/36

又或者你第1次random擲,出左個1,再擲第2粒,梗係1/6,因為而家你係P(B|A),但其實你已經經歷過P(A)呢個event
即係P(A and B)同P(B|A) ge分別,要睇出題者點問
佢一直個理論都係冇分別,你可以追左佢post先答
你而家嘅意思即係11 同12係一樣機會
不如你出黎同我賭骰 賭一千手
如果點數相同 即係 11 22 33 44 55 66
我畀你110

如果點數相差一 即係12 23 34 45 56
你畀我100

讓你賠率同一個組合
幾時話計22
因為佢地照上期no. 買

但我諗正常人唔會咁做,
但你睇下7獎都幾萬人中 我估馬會直頭電腦飛都出埋差唔多呢d no.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞