「已婚既人入」同老婆 知識水平唔相對 點樣一齊成世?

463 回覆
82 Like 2687 Dislike
咁係無完美既人架啦
尷尬毒撚
講緊樓主
樓主個case根本就性格不合
你唔妥佢既行為都入晒骨
無可能相處到, 早D走啦
乜柒都要影相 食個飯又影 睇到個公仔係街又影

你連呢D咁小既生活細節都可以不滿
結婚後要面對既比起呢D更加難頂
你係on9仔
扮乜撚
你呢啲叫kam撚
唔係咩理科人
老婆最緊要靚賢良淑德,你要另一半鐘意果D男人野,做基佬先啱你。

兩公婆一理一文先好,第日生咗仔教小朋友夠全面。

年紀再大D有了小朋友,你鐘意果D野完全不重要,賺錢吃渴玩樂去旅行湊仔,將會係兩公婆的日常生活。
文科又好理科又好
唔代表你要死牛一面頸覺得自己果套先係岩晒
你果種唔係叫理性 係叫自閉/kam
待人接物同埋有接受唔同睇法既open-mindedness呢D soft skills根本無論有無讀過書 文科定理科都要有
其實兩公婆嘅性格同興趣唔同係好正常

如果你 解釋平衡宇宙畀佢聽 如果佢唔聽之餘 仲好鄙視 咁佢就人格有啲問題
分手啦
我心入邊諗
「屌奶星 人類99%只由6種元素組成 氧、碳、氫、氮,重有兩樣唔記得」

你打完尷唔尷尬,貼地啲啦懵撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞