「已婚既人入」同老婆 知識水平唔相對 點樣一齊成世?

463 回覆
82 Like 2687 Dislike
影相正常好多,好彩樓主係心諗,如果唔係今日個post 就會係(結婚先發現老公係精神科,請問點相處)
性生活夾唔夾?
刀叉筷子拎得好先好學人講儀式感
自己成個人冇儀式感就唔好要求咁多
屌hi個下洗唔洗諗埋用咩angle慳力啲
誅邪!
樓主以為讀理科就高高在上你識人類係咩構造咁又點?你根本就唔尊重對方嘅思想模式 搵返個科學家日日研究科學理論囉
我應該係你講嗰隻,大家興趣、認知唔同,唔係問題,價值觀一致就得
On9
巴打個名
分啦,你唔鍾意佢。到你遇到啱果個,同樣嘅事你會覺得佢好可愛
咁你咪散囉on9 有咩好討論
根本唔係因為理科文科
係因為男人女人
你連呢樣嘢都諗唔到

btw要推到#172先有 我睇完個post只係想知除咗C H O N P仲有咩姐
「屌奶星 人類99%只由6種元素組成 氧、碳、氫、氮,重有兩樣唔記得」

睇你諗野都Kam kam地 兩個人既愛情就係想記住相處既點點滴滴架啦,你又懶係高人一等咁用科學元素去分析愛情。計我話你根本就睇唔起你條女,無諗過照顧佢既感受,咪好似格格不入囉。

其實你駛撚拍拖結婚,呢個行為都只係搵多堆「氧、碳、氫、氮,重有兩樣唔記得」既元素,呢啲野周街都有啦
好假
平行時空 蝴蝶效應
呢啲電影洗咩要理科底先睇得明

你所講個啲文藝片有無咩例子
可能你想講睇情感睇人性睇氣圍?
呢啲關咩理科文科事嘛

讀文科都要分析力
讀理科都有人嘅共情能力

唔係咩知識水平唔相對
個標題以為你博士 你老婆文盲
只係你作野亂咁黎
氫氦鋰鈀硼 碳氮氧氟氖
冇你咁勁
我都係文科人 鐘意歷史 中國近代史 中東 非洲 維京 探討白人黑人黃人 點解無黑人政權成功深入嘅原因 同科學 淺少少程度 宇宙 黑洞 維度空間 但條女完全零 港女一樣
一講呢啲冇偈傾 應該話講都唔會講。
利 已分手
樓主唔係鳩up唔該出黎解釋下平行時空
睇下你有幾理科幾高水平
啱啊,我老婆係打理家族生意,我就地盤佬。
拍拖個陣就話我一啲都唔似地盤佬,因為我唔黑,我話我做足防曬,包到成個阿爾蓋達咁,只剩對眼。後來自拍比佢睇,佢覺得好搞笑。
到結咗婚我地每日都分享工作上嘅事,或是非,其實幾有趣。
你又有咩邏輯可言先
用科幻電影當科學呢件事本身就好文科人
講到咁屈就你
你又同佢一齊
咪又係為咗有閪屌
咁叻咁本事咪揾過第二條女有同你類似嘅思維

不過睇文字都feel到你份人自我中心
都唔荒有女啱同你一齊

希望個女仔可以早日同你分手
唔好再浪費自己時間
中出即飛
既然你咁scientific 哪來嘅數據話你知讀文科同覺得所有野有意義有關係?
你有咗呢個assumtion你做咗啲咩去求證?

存在主義同荒謬主義文學作品係咪計落理科作品?
其實你最大嘅問題係睇野好武斷好膚淺
接受現實認自己係個kam撚把啦
屌你咪即係用碌鳩諗嘢囉
當初淨係貪人靚
依家發現人哋得個樣又走去投訴
自己又無料搵個又靚又叻
仲扮到自己睇嘢好高層次、理科係高尚啲
我好認同你既講法
但樓主開係創意台,唔洗咁認真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞