「已婚既人入」同老婆 知識水平唔相對 點樣一齊成世?

463 回覆
82 Like 2687 Dislike
你都唔係咁鍾意佢啫,正常鍾意一個人會好有興趣了解佢鍾意啲咩、好鼓勵佢做,你冇興趣之餘仲要已經鄙視佢嘅興趣同諗法

就算係自己興趣都會好樂意同對方解釋,好想佢明自己世界係點

早啲放人走唔好嘥人青春啦

都唔知你玩緊膠定真心獨醒撚
一係佢講,一係你講

唔需要相對

要相對,你同AI 結束
結婚
放過人地啦,同你過世諗到都辛苦
真 樓主連剩低果兩樣都唔記得 係理科仔嘅恥辱緊係冇人同佢夾到

如果樓主肯背埋果兩種元素就肯定說服到佢女朋友 所有問題都解決曬
don't marry her; otherwise you will regret for the rest of your life
明明係心諗
文科仔識唔識睇曬成段
開埋真理之門就會多好多話題
又要做理科仔又記唔到剩返兩隻係咩
柒到仆街
2公婆

一樣嘅叫合拍,係心有靈犀嘅夾
唔一樣嘅叫互補,齒輪互相嵌合嘅夾

所以真係視乎觀點與角度問題

有人覺得乜柒都要解釋好煩
有人覺得re-discovery新觀點好有趣

同一樣嘢順眼嘅可以叫優點,唔順眼嘅可以叫缺點。最大問題係點樣保持一世都順眼, 所以更多時間係逼自己覺得順眼。
浪漫主意 xx主意 後現代主意?
你咁多主意 唔怪得對唔到嘴啦
我地淨係知咩叫浪漫主義 後現代主義

人類99%只由6種元素組成 氧、碳、氫、氮等
你就90%氧、碳、氫、氮, 仲10%係矽同氯化鈉
矽袋+生理鹽水 假波矽基生命體
到時就係AI嫌樓主冇知識
分手啦唔好咁多藉口勉強結婚累人一世呀
笑9你就係文科仔?我讀理科架喎
冇理據就話人讀文科,你咁樣叫理科思維

其實我明你意思,但最後一句寫得好Kam,多左了
睇字都覺得你難相處
快啲放開個女仔
似係你表達能力差 跟住仲以為自己邏輯強
儀式感你老母臭西用撚埋D支那蝗語屌你老母臭閪
係我睇漏唔啱
唔知你讀理科去到咩程度啦
自己認為人類99%係CHONPS呢個proposition有少少pathetic
反而你未婚妻記憶組成人生有多d哲學意味
雖然我唔知佢點elaborate
其他方面唔識評論。

但就影相方面我係男人但都部分同意你女朋友既講法。

始終我哋記憶力有限自然會將啲好瑣碎既野忘記。以前我都覺得咁會唔記得即係唔重要喇。

但而家覺得原來瑣碎唔代表無價值,有時睇返啲相,一張無聊相幫手回憶個個時刻同咩人做過啲咩個種 「啊,個陣原來XXX」 既感覺令我覺得自己既人生其實唔係咁差。
點解有人會認真覆個on9
淨係用學歷去衡量一個人蠢定聰明,有無聽過咩叫「高分低能」?

如果你另一半除左食玩訓番工之外咩都唔識,同你一樣都係食玩訓番工咩都唔識,你地相處到其實無問題樓主個問題係佢頂唔順呢種人
樓主不如了解下哲學
依家我多數自私睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞