「已婚既人入」同老婆 知識水平唔相對 點樣一齊成世?

463 回覆
82 Like 2687 Dislike
咁嫌棄仲娶人?仲上網唱衰老婆,樓主老婆好慘
正常人都唔想同樓主呢啲kam 撚溝通或做朋友,樓主真係讀屎片,現實世界啲人低層次樓主睇唔起人,快啲返去對住元素周期表打飛機啦
哈哈,我都估到有人會講呢句
儀式感係對某樣事物以端正嘅態度去處理
即係手機食先都要所有嘢擺得好好睇睇先去影
唔係你嘅解釋,簡化做中意做咩就做咩

你試下去食一間自己最中意、幾萬yen一個人嘅omakase
但食晒啲嘢,成張檯都係抹完咀嘅紙巾
再補張相Post上IG同人講自己有儀式感?
6樣有2樣唔記得,你都好意思笑人蠢
你可以改變自己,用欣賞嘅目光睇多啲對方。

如果對方都想同你行落去,佢都會自然改變自己,而係呢步無得迫的。

磨合就係咁樣
咪同弱智結婚
正常人咁唔岩傾應該朋友都做唔成
都係似膠post多
睇個post已經感受到師兄好難頂
感建分
屌 on9唔好拍拖
唔撚好害人啦
大把理科人勁有文學底子,理科去到盡頭已經好多野科學解釋唔到(或者人類知識未去到),於是會返去文科神學文化(西方科學家咪係)
份人好kam
自己高人一等
句句都feel到嫌棄人
唔識欣賞自己另一半
仲結乜野婚
重有兩樣唔記得
只要夠大波咩都得
結到婚已經算奇蹟
首先。 點解你認為你理科人同你老婆係文科人。 係知識水平唔相對?
文科一樣可以高知識水平。你認為文科PHD生會比理科UG 知識水平低?
文科亦有好多科目有好深入嘅research,如語言學.

我係理科人。 我女朋友係文科人。 就係因為我地專業嘅野唔同。先更多話題。 因為我叻嘅係佢唔識,佢叻嘅係我唔識。 大家多好多互相學習嘅機會。 溝通完全無問題
生咗個仔同生咗個女就唔會係咁.

你哋嘅話題就只會喺仔女嗰度.
屌晒果下勝過一切
你當初點同人哋一齊的
人就係靠依一點點既瑣碎記憶造成 所以無聊佢都想記錄低

我心入邊諗
「屌奶星 人類99%只由6種元素組成 氧、碳、氫、氮,重有兩樣唔記得」

睇完覺得應該比人嫌棄個個係你
講智識你又做唔到ai咁大個資料庫存量過目不忘
講做人智慧你連正常人水平都冇更遑論再深奧d既大智慧
樓主中意生物學嗰部分
樓主呢d叫乜撚野知識水平唔相對唔岩channel咋
不過同意真正水平唔同係好難夾到,講緊係教育程度點影響心態,postgrad同undergrad都可以差好遠
樓主 = 中二病
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞