「已婚既人入」同老婆 知識水平唔相對 點樣一齊成世?

463 回覆
82 Like 2687 Dislike
睇完頭一段已經笑撚左
心諗你係咪以為自己好撚有型 高人一等

登你條女慘
直你老母觀
搵到下個就下個,搵唔到就當自己/佢on9
可以習慣一個人既,就分手啦
我又ok wo。

老婆會計師,佢成日係屋企煲大陸劇,我又煲韓劇美劇,而佢又唔鐘意睇恐怖片我咪自己睇。

但我有時又會同佢睇大陸劇好似慶余年繁花三十而已。佢又會同我睇韓劇。

一齊打機,湊仔女我教中文數學佢又教英文。

我洗衫涼衫佢疊衫。佢煮飯我洗碗。

都係分工合作啦。d家務唔好要一條友做晒就要好多嘈交。
影相嗰度,我以前都同你類似諗法。但依家發覺真係要影/錄多啲,記性唔好有好多事過一牌就唔記得
搵過個同你差唔多諗法嘅算啦,大家舒服,而家已經頂唔順,點頂多幾十年
因為你唔理解佢嘅意義世界掛
以你理性主義既角度
你無視感性追求真相
俾你追求到真相其實都係得個知字

咁同你相反就係唔重視結果
唔想用自己精力追求一世得個吉
想自己開心就好

我自己都係冇同理心
但感性既選擇一樣可以用邏輯推斷出嚟
咁簡單既邏輯你都唔明
我都唔知你有邏輯係邊
我心入邊諗
「屌奶星 人類99%只由6種元素組成 氧、碳、氫、氮,重有兩樣唔記得」

分手啦 唔好阻人時間
樓主係死kam 撚
如果係真心嘅
推薦你地netflix開套the big band theory一齊睇
完美演繹你個問題
唔好結,未生仔都咁,生左仔肯定日日都炒幾鑊

Btw,聽你講幾句,你似係果種完全唔會理解人地諗法果種人,你同女人唔會相處到。建議你唔好搵長期女朋友或者直頭搞基
乜柒都影同讀咩科無關系,公屋妹低學歷一樣係咁,其實99%嘅女人都係咁。
只係你太蠢,理解唔到點解佢會咁諗野
睇得自己咁高
同AI拍拖都有感情過你
乜都理科思維,同個nerd有咩分別
呢d唔係理科思維
係個人冇同理心,唔識去解理他人
有情感方面嘅缺陷
儀你老母個式感咩,po少陣ig會死咁
*big bang

呢套嘢真係神劇
不過頭果六七季好睇d。

我最鐘意Sheldon 扮Doppler effect
睇幾套科幻片就以為自己科學家
佢講完XX主義之後解釋完 你都唔明? 定冇解釋過?
上面你講果D主義都都係啟蒙時期之後(主張人類用理性搵真善美) 除左浪漫主義反理性
有哂條理解釋點會唔係基於理性
人係由記憶組成呢D概念都係哲學野黎

唔好限死乜乜思維啦 人黎 感性同理性 哲學睇其實兩者都唔係分得咁開
你一開波就落哂閘 點同你溝通啊大佬
就咁睇完全感受唔到你尊重你女朋友,各自唔同知識範圍明明有更大空間可以交流,相處係互相理解,同知識跟本冇乜大關係

尤其話係「溝通唔到」不如話係樓主覺得女朋友「跟唔上」自己既思維,第一句就拎弱智同女朋友比,又想睇下樓主有幾高智
「屌奶星 人類99%只由6種元素組成 氧、碳、氫、氮,重有兩樣唔記得」

以為你好猛料
Big bang theory 主角咁
呢句露晒底
其實有乜問題 知識 喜好 一定唔一樣
性格 價值觀 先重要

男人愛高達 女人唔明白
咁咪唔好理佢 各有各响某啲領域度玩
你將呢篇野既我同佢調轉…佢好大機會都係咁諗你
It’s
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞