「已婚既人入」同老婆 知識水平唔相對 點樣一齊成世?

463 回覆
82 Like 2687 Dislike
唔係講緊弱智嗰種
已係大家智識範圍冇咩重疊個種
姐係你讀理料 佢讀文科
你諗野用理科思維 同佢溝通用理科知識
佢同你溝通講文科論點

你睇科幻片 佢睇完 完全唔明 係某d理論上再假設出來科幻片 (類依十年好興個d 平行宇宙 ,蝴蝶效應)
佢係完全冇底

佢睇文藝片 你睇完 又R曬頭 明明唔合理
佢一句浪漫主意 xx主意 後現代主意
佢up完 你都係覺得唔合理

依兩種人點樣一世

我真實例子
乜柒都要影相 食個飯又影 睇到個公仔係街又影
問佢影來有咩意思

佢話人就係靠依一點點既瑣碎記憶造成 所以無聊佢都想記錄低

我心入邊諗
「屌奶星 人類99%只由6種元素組成 氧、碳、氫、氮,重有兩樣唔記得」

但我唔會講出口 因為講完 會比佢屌係到講乜鳩
ps 我個位係女朋友來
未結婚

幻想唔到 結左婚後 咁樣既無效溝通要成世 點頂?
儀式感有無咁難明?你地班男人真係好老土唔識浪漫
影相係為影嗰一刻 可以唔為幅相
姐係唔夾啦
唔夾就唔會結婚啦
分手咪得
做女人咁理性做乜鳩
到理科思維 就會問你講緊乜鳩
可唔可以講清楚 個邏輯同條理係邊

佢答你xx主義
到底當初係點拍拖
大佬 想有效溝通 叫你有效率幫我做d野
你用你d唔合理既做法
同我講係xx主義
床上合拍咪得
我貪佢靚 所以追佢

Is not my fault
咁結咩婚
開心過就得
推薦你睇呢本書:
男人來自火星,女人來自金星
樓主適合同AI拍拖
你拍拖時唔知?
咁未來呢?
姐係我地兩個未來 遲早end up都係散
咁不如 散左再搵 唔好曬大家時間
依家咪就係咁既情況
佢重係我女朋友 未係我老婆
只係諗到日後 佢做左老婆咁就成世
依家即刻分手囉
心中有答案啦你
我反而覺得大家要唔同背景、學歷、或者職業,大家先多奇怪嘢分享喎。想像一下如果你係醫生,老婆係護士,講嚟講去都係醫院啲嘢其實幾悶。好似我男朋友同我唔同行業,我會好有興趣聽佢嗰邊啲有趣嘢。

但如果你哋嘅問題係性格上、或者係價值觀上嗰啲唔夾,建議早啲分手,唔好浪費大家時間。我未經歷過老夫老妻嘅階段,但我諗同返工差唔多掛,做一份自己唔鍾意嘅工,仲要做到退休,某程度係一種浪費生命。
夠鐘起身啦

已係 而係

姐係 即係

d
類似
R 𢯎/𢲷

up

其實你真係會明咩
當佢講起數字既魅力 理論既真諦
你根本唔明
佢點樣畫到一個完美既圓

你會問佢搞咁多做咩
用手畫咪得
同埋 唔同行業 唔代表唔同思維

唔同思維既行業 係類似藝術工作者 vs 工程師
有乜所謂,正如我讀碩士,佢讀hd 。我鐘意睇異形,佢唔鐘意睇驚嚇片。最緊要性格ok姐。
以前識個條女三日唔埋兩日就鬧交,反而呢d先係問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞