移英朋友話想回流香港,佢講完我又覺得有佢道理

403 回覆
203 Like 660 Dislike
撚鳩啲廢佬
班藍絲比人笑緊都唔知
睇下你眼界有幾低。
你接觸到咩人,眼界就有幾高。
睇法係完全唔同

你慢慢加油

移左英都繼續留喺連登, 其實都代表個心都唔想走
睇你講野都知你學識都唔多,又係冇獨立思考啲普通人 + 崇洋撚

完全冇諗過係咪西方講的言論自由就一定係最正確的,邊個可以定義的言論自由先係言論自由

你只係一代被西方教育完全洗腦的人,所以你心目中西方就係最好天堂

你真可憐

佢一直都係喺個井到睇世界
住完英國千呎4房大屋連花園
番香港住番500尺?

同埋乜香港冇左國安法,23條啦?
師兄,想知你層2019年買既樓跌左幾多

首期130萬跌哂未
海外搬海外知唔知幾撚煩

下次作文作好d
每日一篇
你條撚樣為左上熱門真係乜撚野都講得出係班黃豬中哂你口水尾
你係連登點吹都改變唔到英國中入中位數3000幾鎊
香港20000幾蚊呢個事實
中位數代表緊一大半人
咁了解我
但我是但開POST D5毛都好肉緊
起跑sir英明每日犧牲咁多時間出post引班五毛
首先你要明人哋千呎4房大屋連花園都有過千萬嘅價格
呢間平係因為喺英國算係垃圾樓嚟

好多香港人乜都唔識 就咁睇size同裝修因為完全唔知英國樓嘅價值喺邊, 淨係識用香港果套嚟衡量
以為屋大連車位加埋新裝修就正
完全唔知治安 校網 鄰舍種族 離市中心嘅距離先係極大影響

就好似鬼佬嚟香港用1000萬買元朗800呎村屋以為好正
唔明香港人做乜用1000萬買40樓得600呎嘅樓
完全唔知地鐵上蓋 樓下商場餐廳街市有幾方便, 有海景嘅價值一樣

Swinton呢個係地方係垃圾嚟, 係D咩都唔識嘅窮港人先會覺得抵買嘅地區
你比較下sale同altrincham同Size同plan嘅價格就明白 英國買屋唔係睇size同新舊
咁撚平你入咗伙未
你想講英國定美國?
歐洲唔係好多呢啲人
邊似得美國樣樣嘢食都係巨量級?
而家英國好多飲品都減晒糖,就係因為糖稅,已經少咗好多呢啲肥人

未去過歐美好心唔好衝出嚟柒啦!
最後係兩邊都有樓,贏兩次

留係香港就輸兩次
邊個同你講一定要要賣左英國果間屋
供緊,2百幾萬我呢d窮L買唔起
但香港賣樓完係英國買
應該可以再買大d靚d既
就係因為冇能力冇network 做到上流社會嗰批香港人先會走
公屋過咗入息申請唔到
居屋又啱啱過咗資產上限 (我講緊每人帶百幾二百萬移民嗰啲)
英國你講緊一對couple 每人稅後搵萬幾二萬港紙 已經可以供到層terraced house

香港地笑貧不笑娼
我俾你上到去上等人 咪又係人比人比死人

同埋地方細又限制咗好多戶外活動
你睇香港就算多人養車 架車都只可以周末做holiday drivers用
仲未計埋去某啲地方要申請禁區紙
正常一個國家
上流唔走係正常 因為果班人一走左就咩都冇晒
要留係原居地搵食

不過如果連一般人都走
係果個國家本身一定係有問題
正正常常市民就算生活得唔係特別好
無啦啦點會想離開自己土生土長嘅地方
你咁多負評就收皮啦
你要睇下咩人會移去英國

同一般英國人離開英國嘅數目

英國好多上流人因為加稅而走
睇下D有錢佬點睇
https://www.youtube.com/watch?v=9FK_5ue6HWo

你可以中意英國, 但勸你唔好對英國太過狂熱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞