Samsung Fold / fip 討論區 (6)

697 回覆
3 Like 3 Dislike
6千唔買了今年往年5千搞掂。
想轉會大陸摺機
提提大家
用埋shopback 有平9%
冇詳細睇
大家fact check 下
唔知samsung哪來的自信。
當然整體samsung 蝕到PK,半導體輸哂,晶圓又GG
唔好用samsung pay啦 換機又會轉number 好煩
我用android 8仔
an 8仔唔係好多bug?
其實都冇乜,用落好正常。 只係反應會比Samsung pay八達通慢少少
咁咪好, 岩曬你, 要換咁岩又有trade in 價格保証
fold好似搞咗咁多代都未搞得起
成日坐巴士地鐵,都唔太覺有人用,好耐先見一部
做唔到到主力機,影相、拍片同旗艦機都係有啲距離,只可以講係中階機質素,未上到大檯
其實都唔係, 都多左人用架喇
當年FOLD 2 3時更加唔見
正價萬三四蚊一部,你覺得真係咁多人買得起 / 捨得買?
就算買舊機七八千,D 人又怕用兩年就壞,個個都吹奏自己部手機換舊電又再戰十年,點會買 fold
可能太kam 你無留意
我見好多阿叔媽媽用,後生真係0
始終都過萬蚊喎清...
iPhone嘅Pro Max夠過萬 咪又係周街都係
間中都有見既
買手機又唔要跟人買到周街都有先買, 自己岩/鍾意就得
fold5邊到買最抵
撚咗撚部V3,個鉸位鬆撚到

samsung鉸位係實淨好多
同埋有啲厚度好揸手啲

不過差電好慢
去親門市買機都係阿叔阿嬸
電子野緊係有新買新, 而且依加仲有trade in 價格保証同hsbc 卡個回贈
Trade in 保證係咪即係一年後有花有痕都有呢個價?
唔係,係講緊你有而家手上佢指定嘅舊機 (e.g. Z Fold3) 拎去 Trade-in 有保證價格,唔係講你呢刻買嘅新機 (Z Fold6) 喺一年後買咗 Z Fold7,拎部用咗一年嘅舊機 Z Fold6 去換有價格保證,除非到時佢再出個 promo 係講舊機 Z Fold6 有價格保證換新機
差成倍諗住副機過下手癮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞