Samsung Fold / fip 討論區 (6)

697 回覆
3 Like 3 Dislike
請問係電訊商買機
可唔可以之後係官網買care?
即係邊款?
可能係pitaka
同埋勁易發熱

明明初初買返黎無咁熱

而家郁下就熱
Pitaka 隻唔掂,好似得後殼加唔薄
我講好薄d 應該要淘,搵"碳纖 fold 6" 就大把
有無人雙修S ultra 系列和fold 系列?
唔明點解呢個牌子要咁貴
當年 iPhone 未有Magsafe 時用過,d 做工係靚,佢自家磁吸殼算係吸得穩陣,而家有magsafe 駛鬼買佢
大陸牌賣300~500真係過唔到自己個關
有朋友買過 覺得d 開位都係一般般

但佢d 色我係覺得幾靚
但唔知易唔易污糟
朋友個個係黑色
我反而FOLD買好普通既透明殼
但1年內爛左2次
都係前面個塊, 左手條幼邊斷開
唔打機夠用一日
唔攞出黎用都夠1日既
死症來,唯一捱倒成年冇斷係fold 5 個 spen case, 因為條邊做得特別粗,今年因為前mon 大左,個 spen case 前框又幼番

個殼拆幾次,膠紙唔再痴,你又由得佢痴唔實掉掉fing 好快就會撞斷
唔好咁講, 打機真係勁食電, 我拎部fold來睇戲, 用電其實唔多, 但一打機就倒水, 唔係Fold既問題, 我都S23同iphone一樣, 一打機就倒水, 打機根本係好用電
我用緊Z fold 5,電量同fold 6一樣,用Cellular SOT最盡5小時。

其實夠唔夠用一日呢,就好易估計嘅啫。

一般人返工放工用咗2小時,中間lunch用咗1小時,我當你返8個鐘工,當中得1小時會用電話,即係返1小時SOT嘅電量。

如果中間唔叉一電嘅話
Sorry,我真係唔會形容而家Z fold電量夠用一日。
唔好意思呀,我前兩日出左zflip6…
但個good lock無key cafe… 想問知唔知點解?已經up哂最新既版本,都係無…
同埋少少野就發熱
越用越衰了
同問點解會咁。。好易無啦啦發熱,要熄機等陣
初初買返黎仲讚佢開5g 都唔熱

而家??
香港區冇
要用就要自己搵apk
呢排部fold 用youtube會無啦啦freeze app
另一部android機又無事

有冇人都有呢個問題?
無無,fold 根本唔啱用殼

全部頂住掃mon
唔理啦
爽左先
fold 裸機同帶套完全兩個感覺黎
再加埋samsung 張防反光貼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞