Samsung Fold / fip 討論區 (6)

697 回覆
3 Like 3 Dislike
你講呢啲咁啱無影響,用開Onedrive save嘢
Apple Pay唔會用,電既話唔會差得過Xs就夠。
咁就絕對無問題啦!! 可以放心換
唔該晒!
本身想出fold 6, 但又唔知係咪就快出slim

Flip 6係咪唔建議
好似我咁,轉左fold之後會Keep返部iphone,出街帶兩部機,銀行過數後用iphone影相

係咁架喇 你部iphone唔好賣左佢
今日買左fold6
但係全住坐一程巴士30分鐘無咗20%電
仲要唔係玩game
就咁碌連登 聽歌 youtube
本身電量已經廢
你仲等部薄版
公道講句
雖然fold電量廢,但未至於廢到咁

係你啱啱著機set嘢,background task太多所以先咁啫

正常用半個鐘SOT大約8-10%電啦
初初用係咁
點都會想試一次fold既

我都係14pm同fold5都有用,但fold係拎嚟睇片同上網多,平時都主要用iphone
不過都公道講
部機真係用得好開心
無後悔轉會
不如試下開power save mode 用下
其實都慳到電
我都係iphone做主機用whatsapp同搞網上銀行等嘅嘢, android機就主要上網打機睇片, 方便好多, iphone就變咗唔洗日叉, android唔怕用到冇電由佢放低叉
Fold 6用電影咁快?? 我都Fold 5打機用電去得好快, 但睇電影嘅話用電就襟好多
iphone 轉會係會有新鮮感!
有好多地方ANDROID 係做得好過IOS!
唔知點解D 人話ANDROID D APP 做得無IOS 咁好
但我用落又唔感
有D 仲好過IOS
其實啲app真係冇咁好,係寫app嗰啲寫得衰,android本身已經好順,但啲app仲窒下窒下
淨係講Lihkg都已經lag過iOS啦
用落又唔覺wo
新買D 機係咁
正常
來來去去可能得銀行app / 打某d 手機game 會好過an機之外
flip6 又跌5舊

再等新贈品
之前係IPHONE + IPAD + MAC

只能夠講 所有ALL IN ONE 體驗真係無得比
做野效率真係三級跳(最鍾意開網頁做野 唔洗左拉右拉 多工反而無咩用過)
邊度買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞