Samsung Fold / fip 討論區 (6)

697 回覆
3 Like 3 Dislike
長追新款先會,如果幾年先換,無話後悔
有無人用緊Fold 6 UAG case?
Fold 大網係米真係好用?我平時睇牛牛,上網,YouTube ,Netflix
請問你地有無時 update唔到App? 例如 恆生 e-banking app
想問依家出機邊度最好?
爬咗文見到話中移動$12898有一堆嘢送,但係咪冇黑色?
Price搵到$11780
但我fold 4 第13 個月同第18 個月都壞一次
第24 個月又再拎去換電,應該抵返
係CMHK買機
可唔可以食佢tradein優惠?
成日咁壞, 費時失事, 過萬蚊仲要提心吊膽預佢壞都幾慘
ultra出睇下做到幾薄。
有無mon貼介紹?淘佬d貼掂唔掂?定係本身唔洗額外加貼?
原美個到貼,真係幾好,又唔太貴
外mon 如果你裝殼要,可以揀原裝貼或者講明唔頂殼的貼,韓仔牌子 araree 同ringke 都唔頂

內mon 三叔本身已經貼左張,佢亦唔建議你再外加一張
我用左四年fold 除左 fold 2 張甩過要上三叔再貼之外,其他到賣機都冇甩過
上網同睇片,大mon都會方便左
同埋可以雙開兩邊app一齊用都方便
最主要外mon窄左會冇咁好用,基本上一坐低就想用大mon
心動不如行動
買左淘寶殼 有Magsafe同支架
希望好用
想問下內mon用保護貼會唔會有影響?
利申未用過
內mon唔洗買 買殼同外mon貼就得
只可以講摺機好易壞
下次換返正常算
有無圖
過2日到左手影上黎 買左2個款試下
想問fold 6 買新機,外屏有無mon貼架?

但我衛訊買佢有送菲林膜
睇片其實同你搵部直身機打橫睇唔係大好多
比例問題用唔晒個mon
crop 大你就睇少左
但睇網睇字就方便好多 掃少好多下
你有睇股票都岩既
可以開兩個左右睇價

但呢個功能其實所有摺機都得
係唔係三星其實無關係
幫你痴埋?
想問部Fold 6係咪好易壞,想換機
用唔用到5年以上,用緊Xs
我覺得睇disney+果D幾好喎反而,因為D字幕會去咗下面黑色位,唔會擋住個畫面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞