Samsung Fold / fip 討論區 (6)

697 回覆
3 Like 3 Dislike
但係出面冇碳纖紋
我有 我覺得係張貼問題
唔關張貼事
係個mon問題 店員講話flip6轉左技術所以摺位用左一排禁落去就有聲 係佢地膠水問題
佢地話要解決問題就換mon 但用耐左都會咁明明用左半個月已經咁 覺得qc有問題
依個問題reddit好多人講
3星啲售後真係好差 (美國
Flip6
屌 就係同你情況一樣,其實我整過一次,換mon,佢地又冇講點解
我又係用左一排開始又甩,整完半個月又黎。

想問下大家係咪都係咁,好唔好再整
師兄請問去中移動出機有冇得加購
Care?
我就諗住放棄flip6啦
諗住放出去轉pixel 9 pro
一黎驚三星綠線
二黎驚摺機多問題
Flip4開始每年都換新一代但今年開始覺得QC差左好多 想放棄了
4,5代都覺得部機實實淨淨 起馬個mon 同 較位都無事
但6開始有以上問題 先離場穩定d
鬼佬有冇講點解決個問題,感覺完都係咁
唔係咁L 7呀嘛
之前幾代都無 有無得免費換mon
如果真係呢個樣兩皮你買埋佢
仲諗住sell 比大陸班堆料機愛好者
有 我換完都咁
Fold 5 又要整喇dnlm
直接上到去同佢講呢個情況就可以換mon!?
你同佢講個mon禁落去有聲,唔貼合就得。
不過我換咗之後過一排又出事,襟落去又係有聲,屌出聲
唔知點解決
發生咩事呀
應該要去翻三星專門店到買
我琴日入過去俾人勁sell買care
咁好笑 我換tab9果陣問佢有無得買care 佢叫我自己上網買
我屋企人都出咗機 flip6佢一走入去問
啲人勁sell佢買care勁似呃老人家果啲
拎哂價錢牌又幾個人圍埋嚟sell
換完都係咁
唯有差唔多過保再上去 睇下到時會唔會qc好啲
care+有無必要買? 打算入手fold 6 512
佢成組mon連機背換 應該冇分別
同問
岩岩出了fold 6 512
唔好買
因為下年出部闊啲嘅新機,到時你又想換
而個care+唔會令到個tradein價高啲

利申fold 5有買care+,後悔莫及。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞