一人一個移左民先領悟到嘅嘢

371 回覆
327 Like 762 Dislike
咁唔封晒都大鳩鑊啦...
個問題係有事個時無人幫亞洲人出聲

黑人出事就個個種族都衝出黎幫手叫慘
都話唔開心同ai傾計仲好過同d 有反駁型人格既香港呻
冇計,要用總有方法用,至少冇係外國咁順
用英文真係體驗好好,把聲又j
有車有咩咁奇 拎住老綜個批都會有架垃圾車揸架啦

住3層house 笑撚左 係CBD 600公里外呀? 成鳩日都有vpn移民撚係到鳩up
佢覺得要"返去"係佢嘅選擇吖... 呢啲人BC之後都係會用HKID入境㗎啦...

Getting a UK passport, to her, is just a project... 所以... 佢鍾意啦屌...
真 香港仲有農夫山泉水同消委會
啲賤種唔知點解成日都勁自卑
咁緊係唔係大城市啦
但人地就係每日倒幾個鐘垃圾可以生活到, 仲要係唔錯既生活
同香港差天共地
自己柒就唔好代表全部香港人啦,你咁L樣同小紅書啲廢物有乜分別?
有得揀聲
有一排我揀左Scarlett Johansson 把聲
領悟到英文同國語外係仲有其他主流語言
領悟到500尺一個人其實係好細
領悟到香港人工好高
怡富廢啫
一個反駁隊po即刻吊晒5毛出來
香港細到咁 同人地英美澳加咁大黎直接比梗係無得比

你用人地最荒蕪既郊區同香港呢個城市黎直接比 你唔直接比埋入息中位數 樓價同生活指數?

你要比起碼都搵番大城市黎比 你用Cornwall呢類咁既地方同香港直接比
相對上係奴性重啲,但起碼香港人做好咗件事令成個社會run得好啲,咁樣我會欣賞。

反而,我眼見無奴性嘅鐵路撚樣成日鳩strike話人工低。屌佢老味根本上人工已經高過average同埋高撚過醫療介,成個公共交通就比班仆街瘀血kick住哂。呢樣我真係接受唔到。

當然,奴性都有唔同情度,免費ot嘅level我就覺得係病態。如果係努力掽搏、做好本分,去揾多啲錢都叫奴性嘅話咁我都無乜好講
呢啲咪香港人
佢自己五十步笑百步
原來樓主唔係香港人
支那狗最低
有國安有23咁安全梗係留港
唔洗驚有人叫口吓號呀
獻吓花呀掉念呀唱吓歌咁攪到國家滅亡
點解一邊話唱衰移民=五毛,唱好移民=極黃

然後又話移民可以隨時返香港自出自入零風險

即係移民只似一個普通人同政治無關,但又用政見打壓其他移民失敗既人
入過唔同香港人群組咁撚多個都係咁
唔好講有利害衝突,淨係講去玩同著數嘢,啲香港人只係會當老奉不停問,問完收埋又唔會互相分享。

例:當你去完就會話你唔叫佢,到佢去咗就唔會話你知直至佢出story

啲慣咗同人爭,雞毛蒜皮都收收埋埋驚蝕底嘅習性真係無得救,去到邊都係一盤散沙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞