特朗普對兒子的忠告: 唔好啪藥 唔好食煙 最緊要唔好紋身

557 回覆
756 Like 24 Dislike
我尻噏姐, 見佢70年代坐Rolls Royce返學
金正恩

沙特油王先計?
定你識好多傳統上流社會嘅人
影響幾多係一回事.
但如果係有影響.佢咁講就唔係有問題
就好似你去面試. 叫你著得整齊D一樣
有料嘅 唔會因為你件衫有達咖啡漬唔請你
但唔會話你有料. 所以著件有達咖啡漬嘅衫去面試
依家Trump就係提個仔呢樣野. 人地觀感唔好
姓習先係上等人
萬般皆下品
你係咪弱智
應該話人地開放. 冇咁介意係事實
老師. 設士都可以有紋身, 唔係好CARE
但觀感上. 事實就算外國人多少都覺有紋身比人感覺係相對壞少少
呢個都係事實. 唔係好care又係另一回事
但唔好講到有同冇只係好似帶眼鏡同唔帶眼鏡一樣
只係外觀打扮一種
成班油頭粉面毒撚對住個mon打飛機
係香港講d咩貴族會點做上流人會點做
真係笑撚到仆街
老豆做工人 你覺得算唔算
有屁就放有POINT就講啦
成日低能前弱智後煩唔煩呀
你係工場成日比人咁叫我唔怪你
出街唔好亂咁同人講呀,比人打架醒目仔
你知唔知油頭粉面係咩意思
以前係點樣
呢樣唔係我首先提出
我只不過係想重申返討論嘅context
我係針對「監躉都會食飯飲水所以唔做得」呢句邏輯謬誤去講
係佢自己搞唔清楚佢拎嚟做比喻嘅嘢有咩問題
社會唔係只得一種聲音
上一代甚至生活喺更耐以前嘅人佢哋嘅思想受到當時嘅風氣影響而對紋身有刻板印象呢樣係事實
現今社會比以前更開明更接受到新文化亦都係事實
但你冇辦法去強迫人哋去接受你嘅觀點
唔係一句「你思想守舊」就係解決所有爭論嘅方法
不過喺呢個post有唔少假膠走入嚟撻一句紋身=垃圾就拍拍蘿柚走嘅嗰啲就另計啦
咁Keanu Reeves都食煙
個個淨係識講紋身
又唔好咁講
有好多叻又勤力嘅都有tattoo
不過唔紋身又唔會對自身帶黎咩遺憾
好少事啫唔好成日二元對立
食煙正垃圾黎啦
仲話the one,喪昆下化
你認真?
唔好啦,佢咁高遇襲好易中目標
你知唔知乜叫blue blood
英國rr價錢等於香港買porsche
返政府intern未見過有人有紋身, 懷疑interview嗰陣篩走哂
仔唔知,女嘅話十隻雞十隻都有紋身
紋晒身知咩事啦
食煙已經有共識係垃圾,仲講來做乜
比正皮個200幾個連登仔,現實究竟有幾毒生活有幾陰功
紋身柒一回事,同社會垃圾有乜關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞