特朗普對兒子的忠告: 唔好啪藥 唔好食煙 最緊要唔好紋身

557 回覆
756 Like 24 Dislike
皇家Blue Blood 算唔算上流?

丹麥王子Prince Frederick

瑞典公主Princess Sofia
content farm 大學畢業?
紋身最後影響冇得浸溫泉
所以咪係垃圾囉
係好多人將件垃圾當神咁拜咋嘛
其實無人逼佢地接受新觀點
上一代甚至生活喺更耐以前嘅人佢哋嘅思想受到當時嘅風氣影響而對紋身有刻板印象呢樣係事實
紅字依句係思想守舊既表現你認唔認同? 刻板印象即係唔係fact check得出黎既結論
好多人係思想守舊,但又唔接受比人咁講之後不斷反擊
Trump都唔算啦
咁唔鐘意紋 咪自己唔好紋囉
問題解決
你邊個時空
你最後一句咪重點囉而家有好幾條友實牙實齒喺到話真正嘅上流名門就係唔會紋身,仲開始定義咩係上流,見佢哋咁開心咪提醒下比起得個幾代嘅生意佬,有千年歷史嘅王室成員都會紋身
普唔普遍唔關依層回覆事,你要傾自己另開話題,再何況大家又點知班名門會唔會都好多有紋身,又唔係識曬古今咁多人又唔係睇過曬佢哋裸體,有紋都唔知啦,冇話一定要好似名人咁花曬炸曬先係紋身
M記冇賣
咪又係波牛一個,有幾上流?
連登仔傻系00後MKJFFT0尊迷:
「有錢唔煙唔酒唔嫖唔賭唔紋身: 上流人士
冇錢唔煙唔酒唔嫖唔賭唔紋身: 毒撚」
咪係呢次我撐你呀karen
識得一個貴族上流 咪一樣紋身叫雞
上次見到佢玩你老母 不過就冇屌
佢話唔會用條撚屌賤女人
你等俾呢度好多 造作撚/MK仔女 咬你
佢地講到紋身係人生意義咁架
其實我冇講過 上流=唔會紋身
上面係有人咁講
我只係覺得你哋點定義上流好奇怪
how about sex / threesome/call for sex?
其實紋身係自由,但人點睇紋身人仕亦都唔到其他人管。唔好講咁遠,有幾多工可以紋身又可以俾人見到咁返工。
咁真係唔入流 體育班力架 同白人
9成原生家庭都係窮閪黎 由其D力架
個個靠體育暴發 拎獎做訪問個撚個都話自己老母一個養幾個 老豆點捱
又話自己住係D黃毒賭之類既野 童年好苦
仲未計音樂個堆

仲有你見班友帶出黎D潮流都好撚7
影相疊手係春袋位 穿金戴银 帶D勁撚大塊既CHAIN
有D仲整埋金 銀牙 之後個POSE用手指尾指住隻牙咁
7撚到... 唔好話唔入流 直情係文化清洗
唔係有錢 有名牌搵佢地就一定入流
部落土著有咩問題 你都識講以前

紋身貼紙好過真紋身多多聲
一嚟可以當換衫咁
二嚟今年就覺得呢個紋身好睇
但十年後可能已經比人笑old school
仲有體態變化都會令成個紋身變型
即係同你講 人係靠衣裝,包裝既 你唔咁做呢啲 啲傻閪 ( 好似呢到個啲) 就唔會認同你架啦
自己享受 唔係最重要架 最重要係要理班傻閪點睇
個仔應該Ask Why ? 先係Smart kid架嘛 無撚用 同呢到啲連登boy一樣
係思想守舊,我認同呀咁所以呢?
我由頭到尾都冇講過唔係喎?
你要拗呢樣嘢你搵錯對象
都係嗰句,提以前係重申context
條友話咩以前係咁=而家都係咁
純粹佢自己個人妄想唔關我事
咁你對上個回覆,其實都唔關我本身#83嗰層嘅回覆事,可能你本身就應該再quote對上嘅人 其實我嗰句都係傾緊#54, #56 嗰邊係咪「有錢人就=上流」呢樣野,我唔知你一野屌埋黎做乜野

就當另開話題講 有冇人咁做vs係咪普遍
//再何況大家又點知班名門會唔會都好多有紋身,又唔係識曬古今咁多人又唔係睇過曬佢哋裸體,有紋都唔知啦,冇話一定要好似名人咁花曬炸曬先係紋身//
又唔使剝光豬睇晒先知嘅
當歷史趣事咁睇,其實上流社會食乜野做乜野着乜野,再下面嘅人會仿傚慢慢咁推廣出去,到變成個個都做嗰陣,班上流咪又再搵新野搞囉

所以有啲野百幾年黎,講緊三四代人,有冇好廣泛咁被接受成為一個common practice,係可以用黎推斷有幾普遍

就好似呢個post入面幾位user都quote好幾次用黎做例子窒死班死毒撚,講到皇室成員有紋身
用另一個角度諗下,如果呢件事本身係好「平常」嘅話,點解會有啲文章特登報件事
我地連登話唔算就唔算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞