特朗普對兒子的忠告: 唔好啪藥 唔好食煙 最緊要唔好紋身

557 回覆
756 Like 24 Dislike
會為錢去親自做某一樣野
呢點已經列唔入上流
人地分分鐘扔舊錢出黎
班nba明星都要去人屋企玩讓分1on1
咁點會做到上流人士
不過我諗都有d例外
如果係紅褲仔出身
靠食腦搵大錢(正當)
都可以掹車邊做到上流人
例如Elon Musk
屌 公平咩
弱智
騙徒
當然. 上唔上流係要睇本身上流果班同唔同你玩
一係有名.好似D名星咁. 一係有權.好似D總統高官咁
佢地好多都好窮. 一係有錢. 但有錢嘅人大把.
最上流果時唔太care錢. 所以你唔係有錢到極有影響力都唔會受你玩
如果人地受你玩. 哪怕你公屋仔醫生律師, 都可以上升到上流
但極少例子
雖然我唔撐你,但logic上你係岩
咁世界上大部份既人都的確唔係上流人士,紋又有咩所謂
咪就係
有啲人覺得衫著一年都嫌老土,偏偏接受到個紋身keep成世,矛盾到仆街
高大靚仔係基因好都算
屋企有財有勢真係屈到跪係度
下世游快D啦我地
又係你話世世代代嘅上流, 唔係打個國家返黎做皇族, 邊度黎上流下流?
但又話發達先做上流又唔計, 講乜柒
普通基層賤民成世都唔撚會入流㗎啦
連登仔紋唔紋身都唔會階級躍升
講經
睇唔明 不如望下下面我闡述何謂上流人
我唔想參加辯論比賽
大麻算唔算藥
呢番說話華人會明 但美國人唔會受
呢個地方價值觀已經錯曬
唔知你講緊上流定義係講咩人

世代類通常人地講貴族後代
富有家族通常人地講富2代3代

你似係講緊great gatsby 果類, 生活似上流, 但其實只係生活光鮮嘅人
好似漫畫啲人咁
乜呢度啲人咁崇拜old money㗎咩,口口聲聲話呢個下流嗰個戲子,唔知以為你都係啲咩愛新覺羅後裔滿清最後一個貴族,明明平時咪又係比啲資本奴役,點解要咁崇拜佢哋點解連私生活都要跟人哋嗰套又唔係痴到佢金糠
英國唔計
幾個億唔上流, 人口頭1% 都做唔到上流, 係唔係要百大首富先計...
要計血統世世代代點都追到個家族有人係基層嫁啦on9

我淨係知真正上流人士唔會上連登
你點睇到佢個邏輯係咁佢只係話監躉先做喎
食飯飲水呢啲係全世界嘅正常人都做緊喎,紋身全世界人都做緊
以前只有囚犯 奴隸先會紋身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞