特朗普對兒子的忠告: 唔好啪藥 唔好食煙 最緊要唔好紋身

557 回覆
756 Like 24 Dislike
暫停半年咋喎
又唔係破壞嘅,加重負擔囉
咪就係紋身會變淺色嘅現象
希望佢個仔大個之後可以keep到咁靚仔
你咁理直氣壯之前知唔知歐洲王室包括英國都有人紋身點算?佢哋係咪比唔上無名但好有影響力嘅世家唔怕同你講英國國王喬治五世直程係影響紋身潮流嘅人,唔知佢又計咩人呢
老泥MK仔/妹:你思想封建,外國人開通啲(侵唔計)
好靚仔
上流人士唔玩女人不如唔好做上流人士
啱啱查咗紅十字會 冇咁嘅事
我朗
個網咪寫左 it might be safely assumed that a tattoo would be strictly forbidden in the style guidebook

皇室出左少數離經叛道既人唔代表皇室普遍對紋身係ok
同治皇帝都微服叫雞啦 係咪都係正常
我冇紋身
純粹想睇下佢邏輯有幾清晰

紋依個得唔得
唔算 公屋仔級數
hk01唔係一個strong reference
喂傻西
問你呀丹麥王子未來國王
算唔算上流社會呀

皇室都係一代傳一代
過多2,30年d老鬼死晒唔知仲有冇後生皇室遵守d style guidebook
哦, 所以我點解要花時間去搵一個strong reference
我唔需要向任何人證明任何野
如果係求職個啲呢
毒撚係咁
自己公屋基層講咩上流階層乜乜物物
無social life就妒忌人哋有
樣樣嘢只可以循規蹈矩
怕俾人講「毒撚搞咁多嘢做咩吖」
無膽無圈子俾自己過得自在放任啲
過唔到人哋為自己而活嘅生活
眼紅就貶低、管束人哋嘅選擇
佢哋唔係咩潔身自愛
只係佢哋嘅low life唔俾無機會佢哋嘗試任何嘢

(但叫雞、睇av呢啲trump陣營反對嘅嘢佢哋咪又係照做)
係你自己講真正歐美上流人士唔會紋身
所以佢紋左身會影響佢仲係咪真正歐美上流?
你搞清楚你d logic未?
想反紋身指出紋身既負面影響既話不如改改個講法 紋晒身又唔係運動員/演藝行業既人會搵唔到大錢之類 然後再去搵proof

上流點睇紋身關普通人咩事 你唔紋身既話就有機會做名門望族咩要做上流唔係紋身係要刷首抽喎
but cigar
咁呢百幾年黎,紋身係咪喺嗰個圈子入面一個common practice,大部分人都會咁做?

咁你明講緊乜野未?

當然上面講到「一定」唔會紋就講得太武斷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞