特朗普對兒子的忠告: 唔好啪藥 唔好食煙 最緊要唔好紋身

557 回覆
756 Like 24 Dislike
上帝話有工作就有野食
窮人先講唔玩女人嘅啫,有能力嘅人點會唔玩女人
貴族係軍人打返黎就代表軍人可以直接做貴族?
貴族又好上流又好. 係社會 對果班社會頂層嘅人嘅稱呼
你係到哲學性討論 就算比你講到一個暴發戶都係上流
冇意思. 反正社會上絕大部份人 講緊嘅上流 就係果班人
差唔多80歲個仔先4歲,以連登仔標準侵仲唔係廢老
佢邏輯係監躉做既野所以佢唔做
我先咁問,好你要搬龍門必要野唔得丫嘛
咁監躉睇電視 睇新聞,唔必要啦?
你又唔撚睇啦?
駁啦,阿邏輯大師
頂你個制仲以為自己好型果下
Tattoo experience may elevate innate immunological vigilance, which could aid in protecting against future dermal insults.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37009969/
咁都有d人會中千萬份之一既機會既
你先諗下如果甘比成身紋身
阿劉生或者其他有錢佬會唔會鐘意佢
同埋. 拉到民主社會講做咩
上唔上流呢個字古代就有
同咩制度冇關 同錢其實都冇直接關係
簡單黎講就係對社會決策最有影響力嘅果群人
如果係超哥. 就算佢人工得幾十萬. 但佢同班商家老. 政界人極多關係
經常來往同生活.你都可以叫佢上流人
無錯
一講你咩家族老豆係邊個讀邊間大學
答唔中就任你點有錢都好
喺佢地眼中你都只係有錢人唔係貴族
香港就係
鄧炳強 李家超 李嘉誠全部無紋身
歐美皇室上面有人post 咗了
亞洲泰王都有紋身
所以香港先最正氣
碧咸呃咗香港人好多錢 係咪已經證明緊有紋身唔係好人
真 大把牛屎佬英文字都唔識多個
有幾個億 唔通又話係上流人咩
做人方面的確垃圾,收咁多錢1分鐘都唔肯落場,招呼都無打個。
有咩可能no alocohol
有啲女紋隻細細地嘅蝴蝶或者朵花都可以好好睇嘅
但係成隻手成隻腳一大片嗰啲,我真係唔識欣賞
連登仔認知:紋身等如7,只有社會垃圾先會做7事
Blue blood同爆發戶分別

Blue blood不但有錢 仲有「資產」同人脈
人地揾到例子,依家就縮返個龜頭入去廢撚到呢
206喎
曾經為錢賣命既人
之後佢點有錢都好都唔會係blue blood
Trump自己做到榜樣再講啦
以前牛仔褲都係工人先著
侵自己唔食煙唔飲酒?唔係好信
縮乜尻 我係冇講過 要搵咩例子出嚟?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞