ChatGPT明天起加強封鎖中國(含香港) 阻截API服務 VPN都被禁止

635 回覆
835 Like 11 Dislike
Openai話自己唔會睇用戶嘅資料,如果你信唔過嘅話可以用其他公司,例如Claude, Google Gemini, Microsoft Copilot,如果連google microsoft都信唔過嘅話你連gmail outlook office都唔用得,咁冇咩好講
上代人自己歸邊仲要揀錯與世界為敵 下一代人受都要比人屌唔生性
better than nothing
識就答啦

利申唔係係香港日日都用到ai
我都想好似你咁向香港坐監
不過我唔係香港住十幾年
網站服務器可以使用多種方法來檢測用戶是否使用 VPN。以下是一些常見的檢測方法:

黑名單:某些網站維護已知與 VPN 服務器關聯的 IP 地址數據庫。如果您的 IP 地址出現在這些黑名單中,網站就會知道您正在使用 VPN1。

DNS 泄漏:DNS 或域名系統將域名(例如 www.example.com)轉換爲數字 IP 地址(例如 123.45.67.89)。當您使用 VPN 時,如果您的操作系統仍然使用默認的 DNS 服務器而不是匿名 DNS 服務器,就會發生 DNS 泄漏。這會暴露您的真實 IP 地址2。

端口阻塞:VPN 檢測器還使用端口阻塞工具。如果網站發現處理 VPN 請求的特定端口,就會懷疑您在使用 VPN1。

瀏覽器指紋識別:網站可以通過瀏覽器指紋識別技術來檢測您的設備和瀏覽器配置,從而判斷您是否使用 VPN。

賬戶跟蹤:網站可以通過分析您的登錄和活動來檢測您是否使用 VPN。

瀏覽器地理定位:網站可以根據您的 IP 地址和其他信息估計您的地理位置,從而判斷您是否使用 VPN。
如果你唔係啱啱放監
咁你都真係要好唔care 香港先唔知發生咩事?
我個建議係過去幾年你都冇care過
why start now ?
But if you really wanna start taking an interest
There is always google.
Very well said. 香港嘅未來,畀班契弟玩爛,真係愛港嘅人,正如師兄一樣,梗係會痛心疾首。但係,有時都要講命數,如果呢個係共業,係香港嘅命數,無奈都要接受。

已經過咗可以返轉頭嘅臨界點,靠呢班人掌政,眼見重衰過搵班智障嘅嚟做,咁又可以點?
自己袋袋平安,理得你死咩,有咩事就退休移民,緊係cap咗水先。
pin this
我宜家仲用到 copilot (係手機 app, 唔係夾埋 office 365 用果隻),即係仲用到 copilot?
咁如果係咁 點解 Netflix block唔到
對於netflix黎講,限區只係版權問題
完全係十年前支那人做緊的野
我地腥港今次真係完美溶入蛆蟈
hi 唔該幫我改文法
講真, 用返你個比例, 50間公司得返5間用到AI, 應該夠將成個行業玩到半死
不過國安安全係最重要
其他咩經濟 咩民生是但啦
電郵仲係用緊 lotus notes
點會嬲啫直頭大快人心添啦
見到前所未有中國ai嘅自主發展機會
用到
有冇確實日子係幾時
都係搵朋友幫手係美帝開卡架炸。
其實拖垮經濟香港人邊有能力做得到
比起好多國家香港人本身又有錢又勤力奴性重又高智商
今鋪真係全靠香港政府班有權力有話事權嘅庸才先有能力搞到咁嘅地步
要廢到一個點 搞乜衰乜 為保飯碗無所不用其極用國安法刷存在感
唔係佢哋效忠效到出晒汁 真係懷疑佢哋有心同香港人過唔去
陰功,支那人用果個LLM都要寧舍愛國愛黨
on9仔 答就答啦
門檻越黎越高。。。出現左咩問題想搵OpenAI客服傾都唔夠膽。。。驚傾傾下佢一知我香港 即ban。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞