ChatGPT明天起加強封鎖中國(含香港) 阻截API服務 VPN都被禁止

635 回覆
835 Like 11 Dislike
中國人不用外國AI
留港撚今日開始無得用poe啦點算好
有幾多咪照block幾多
2019前:中國(不限於香港和澳門特區)
2019後:中國(包括香港和澳門特區)

最衰都係2019,搞到香港咁
香港GG 姐
同意,根本係對方手緊定手鬆既問題。大佬佢班人做咩架,做cutting edge AI既公司,佢有心要block你會搞唔掂?
今日下晝就知邊 D 用得,邊 D 唔用得,依家試唔可以作準。
應該POE 入面既openAI robot 用唔到
其他應該都仲用到...
閱,繼續使用中
但同樣地要bypass都好易
租個外國cloud route番過黎已經搞掂
要搞總有方法
但要搞完先用到,同唔使搞就用到
已經係兩回事
商用,所有野要光明正大落report同公開嗰啲,更加難去使用
你當然可以,正如你坐監想食雪糕,你都可以比$1000買呢柸雪糕。但唔係人人食得起同有門路lor。咁高成本去食呢柸雪糕,可能最後就唔食走左去食白飯。
睇下同一個IP 有幾多chatgpt account 用, 太多咪即係VPN

再唔係.. 簡單d, 直接sub d VPN service, 每分鐘update 返vpn ip 都仲得
最重要係冇ban台灣先夠串
中国香港
最勁嘅firewall係中國,中國都無做到滴水不漏
但對於用家黎講,要搞一大輪野先用到都夠死
香港政府唔使檢討,因為香港政府已經響1997年6月30日2359時後結束
梗係hardware id, 一買就奄咗先

之後, 其他國家既iphone 一入香港境用香港IP 又會用唔到AI
情況同你拎部香港電話入大陸, 用大陸network 係唔會用到facebook 一樣

而家咪話detect VPN 再block, 咁當然, 封唔晒既, 增加難度同成本囉
SS死左好耐v2ray都玩完
屌你老母點翻工呀
直接唔賣新機俾香港
香港個copilot 虧過出面
唔通你認為大陸個bing 同 出面個bing 會係一樣?
microsoft 梗係妥協咗先得
其實一直想問
翻工真係有幾多人用AI回email
自己見到回句野快過問AI啦

寫proposal佢寫完你唔安心又要自己睇一次自己執.. 咪一樣。
點解唔可以係爲咗訂閱
所以Netflix同D+當睇唔到VPN俾你偷雞?
已經足夠令d大公司唔會base香港
少勁多工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞