ChatGPT明天起加強封鎖中國(含香港) 阻截API服務 VPN都被禁止

635 回覆
835 Like 11 Dislike
洗咩咁煩 真接用中國版
我都係咁諗,買水貨保平安,到時佢真係水貨都唔搞就認命啦
老美而家真係將香港全面改善為中國香港。
就畢業可摸耳比我用多半年先禁
好過你,字都打錯
點解我當年冇呢咁既野
你依家去讀書就有
但都就快冇啦
我覺得美國佬仲未做到盡,而家仲有大把水位比你走
1) 而家係openAI主動block, 未有法例拉offer AI service比支拿人(包括支拿香港)。佢仲要block 得好唔認真,求其用vpn check到唔係香港ip就照用到chatgpt
2) 今日仲有好多wrapper用到,包括poe同其他
3) Microsoft 成個product suite仲用到AI,包括Azure AI同copilot,背後咪又係openai
4) 仲有local LLM model比你班人用到, hugging face上面大把model,未計llama。呢堆又係未block

呢堆block L左先再講
sor我唔係香港
不過都好羡慕你做學生個陣有得用
如果我讀個陣有得用efficency應該可以倍數增加
第二啲國家應該都有得用啦
其實唔會阻到 有心去研究AI 就會將啲研究人員移去可以用到ChatGDP嘅地方 例如新加坡
留港撚又失去一切
封咗未
其實唔會阻到 有心去研究AI 就會將啲研究人員移去可以用到ChatGPT嘅地方 例如新加坡
We have Angel方加
笑撚死
以前炒水貨賣過去
宜家風水輪流轉
班貪小便宜嘅柒頭賣幾貨水貨iphone係咪夠錢移民
舊時香港個角色咪咁law.
新 iPhone gg?
到時又發達
入口外國貨賣囉
到時你呢D廢人連幣都無得炒學人翻身? 屎你就有得食
由治及興了
今朝特登試左,仲用到
點解冇中国台灣,OpenAI 係咪搞台獨?
最好封死哂
完全冇方法用
留港撚值得擁有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞