ChatGPT明天起加強封鎖中國(含香港) 阻截API服務 VPN都被禁止

635 回覆
835 Like 11 Dislike
如果封email 內容係大既話,其實用完AI generate 篇野再自己執少少真係會快好多

除左亞洲人mother language唔係英文之外,公司好多鬼佬都會用佢黎寫email 再自己執下
Netflix D+搞VPN唔係佢地本身想搞
佢搞你 你一蚊都唔課直接線上看佢仲蝕
問題係d外購野堆公司會嘈

openai情況係完全唔同
而家係美國政府要求佢搞
留港撚 又贏!
中國香港世一
留港撚值得擁有

都唔敢吠
明天起

諗計點樣反駁美帝嘅陰謀
無ChatGPT唔驚,我地有大熊貓
有人真係用唔到咩?
唔知係我老土一話點啦, 我都係習慣見到個email 直接回算數, 唔搞咁多野。
因為自己睇過, 又自己打字回過, 先有印象。
感覺AI generate 完之後, 好似幫人改文咁, 自己回左乜自己都無印象。
晏少少計埋美帝時差就知
api block 硬,只係一般vpn 用家唔知點
服務區域範圍外
紅色旅遊警示
警告請立即回到安全地區
係係佢地乜撚都唔識只係識寫AI
所以佢地寫左個AI出黎
叫個AI自己學點block左佢地
因為專精AI所以個AI真係學識左點撚樣block左佢地
VPN 會用同一IP連接 再加上會發生大量不同account連接, 要識別唔難, 最緊要中國偉大防火長城都一早有自動識別VPN功能, 係大時大節就block 晒VPN, 反而你覺得chatgpt 做唔到?
日日都要用AI 做野.... 唔好block 小用戶得唔得..
Poe唔係淨係得chatgpt架麻,冇咪用住其他先
先達又返生
英文弱,對客成日用,覆啲大粒野
求其輸入幾個point 再叫AI rewrite 得體啲
啲文筆有調理禮貌同舒服好多

對內部就算數,最多覆上司老細先用
咁台灣個情況都唔同
回左啲咩無咁深記憶係真
如果短email 當然係自己打仲快
例如一大封野summary, 其實用AI真係會快啲
今年HK IPHONE 冇得炒
會自己打完一次

叫chatgpt幫我改grammar
咁用返佢哋個AI解返佢哋嘅AI block
要打咩指令先改grammar
成封EMAIL 車過去, 然後就咁話 幫我改grammar 咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞