ChatGPT明天起加強封鎖中國(含香港) 阻截API服務 VPN都被禁止

635 回覆
835 Like 11 Dislike
驚閪 有數碼港 科學園 仲有超哥
隔一排準備出晶片
好彩我喺英國,有電話號碼,有 debit card.
有冇方法突破到係香港用
做到咁絕
btw真係越黎越衰
唔好同我講咩搞多幾個盛事
就可以掩飾到生活質素每況愈下既死路
比班咁既垃圾掌權 提出埋啲垃圾建議
真係覺得痛心疾首
真係累人累物
留港撚又要比移民撚恥笑

大家幫幫腥港政府手 唱衰外國先

又一次證明留港撚係幾咁無知又無遠見
唔係太關 POE 事, GPT 只係佢其中一個 MODEL. E 單野講來講去都係 API, 一般用家都唔會用到. E 家只係 CHATGPT 自己一個唔你玩 API , 唔等於其他 AI 都要跟佢咁做. 但如果美國政府出聲的話就真係 GAME OVER
x2
留港撚就冇囉
其實唔講其他野,我睇Reuters只係講
"We are taking additional steps to block API traffic from regions where we do not support access to OpenAI's services," an OpenAI spokesperson said in a statement to Reuters.
Since late Monday, Chinese users of the platform have received emails warning they are in a "region that OpenAI does not currently support" and that additional measures to block API traffic from unsupported regions would be taken starting July 9.

係得中文傳媒先講block 埋vpn
你不理政治=/=對你無影響

宜家差唔多係全世界文明國家一齊對付支那

腥港以前做白手套明明就岩哂 可以悶聲發大財

可惜宜家變埋戰狼 人地咪將你變埋支那一部分

求仁得仁

香港真係落後到
係想理政治都無能力去理

睇住香港班契弟明明有好牌係手係都要搞爛

全部都害人害物
笑死,國際金融中心
預計會有不少公司遷走
AI 只會越黎越重要
其實worker搭個app都秒左
期待下9月新iphone用中国特色ai
E 單野都幾奇怪, 就算我用 VPN 佢都唔可以話我係 UNSUPPORTED USERS. 我就係係美國都照用 VPN 唔通你又 BAN 我 (樓上有提到 BAN 信用咭都係合理)
唔講得架

我係你就隔岸觀火,全力支持政府所有施政

睇下香港點死咪算囉
國安法之後已經唔會再痛
留返$101 等幫香港做白金就夠
屌真係迫人移民
Raycast 呢類影唔影響?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞