以後唔會係agoda訂房!

338 回覆
37 Like 910 Dislike
吊 淨係識做伸手黨係備註欄打句野,自己唔識上官網去google下間房咩樣咩,再唔係上YouTube搵片都得啦on9仔
連登仔真係好撚癲
呢單唔理係agoda錯定酒店錯都好
擺明就唔係樓主錯
但好多就係懶清高係度話人貪平貪平
如果發生係佢地身上咪一樣照屌
香港人就係睇人仆街最開心
開個警世post都咁撚多人撐商家佬
每個公營機構都有回覆限時
你地屈就小小照住呢間酒店
酒店房又有
你仲可以淨袋3千幾蚊喎
私咩人空間啫
要私人空間
直接買4間房住啦屌
其實係咪犯左商品說明條例?
試過投訴Agoda
其他事件唔係同類
要求佢免費取消
電話來回糾纏咗4/5次
最後參考其他人做法
同佢講會報旅監同採取所有可以嘅行動
因為見有人話Agoda 報消委會無用
報旅監先有用
最後佢比我免費取消
退返錢比我
不過就唔肯定關唔關事喇
d 相不嬲都唔 match ..
幾多個女 ? 又要在乎男女各自私人空間, 我都唔明點解唔女仔(們)或者 couple 自己一間 ... 唔係 blame the victims, 只係唔明。。
香港商品條例管香港註冊嘅公司,agoda好似係新加坡?我見receipt好似係。
去多幾個網睇已經得
見你用中文睇Agoda 就知會出事
講左年幾都有 你依家先以後
所以話日本紙唔應該太平吸引啲無謂人
用咗agoda好多年都未出過事
可能我好彩
不過如果講CS就係 cheap.com 好d
用過兩三次
on top 佢個確認電郵同佢講有咩特別要求
佢都係好快打返電話嚟回覆酒店做到定做唔到
本身都冇得揀, 本身都要訂2間房
由頭到尾,以為個價咁平可以一間房搞掂
而家比返原價, 仲要抵左3000有乜好嘈
要格價既
又唔係一定其中一邊所有情況都平
但有時官網有驚喜
9月訂左4晚家庭房
Around 300呎包自助早餐都係10萬yen😂
所以咪話官網直接訂
係除非啲無官網先用agent 但係要枱價其實唔準 agoda成日唔計加一同稅
Agoda好多錯圖
然後佢唔會因為咁而refund
受唔到呢樣真係建議用過第二間OTA
外國用開ACCOR
日本用開RAKUTEN
見兒登仔咁奶呢間野 就格過次價咁大把
屌平就平少少啦 房種錯嘅 相都係錯 床款咁明顯都可以錯

先發現丐登仔為平少少真係無所不用其極
本來係無必要book多間,張圖入面既房型係滿足哂我地要求
而家佢比個3千幾蚊都唔夠book多間房既一半錢
另外我有係hotel.com比較過,如果有cheer boc張credit card有75折都係差唔多價
所以我係agoda睇到呢個價呢張圖先覺得無伏
問題係我無呢張卡,要問朋友幫手訂
朋友又唔係一齊去廢事麻煩先自己經agoda訂

你地如果直接同agoda email就會覺得如果唔係agoda理虧既話,佢地跟本唔會開case賠錢
所以我先信日本酒店講話係Agoda set錯
影衰香港人系列
Agoda唔係香港注冊, 無香港旅行代理商牌照號碼, 海關唔會理
下次想報到海關可以揀有旅行社號碼嘅,例如Expedia HK
睇房不嬲上官網睇,你自己唔CHECK睇中介網D鳩圖當係真咁係你太天真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞