以後唔會係agoda訂房!

338 回覆
37 Like 910 Dislike
其實樓主幾多人去旅行?
你呢張最多可住4人
你搵唔搵到個係4人有房既layout plan先
我試過酒店訂仲平過agoda,之後搵agoda退差價
Agoda,唔係比booking好嗎
其實聽你講你自己都識順便問佢confirm房型,你都知道房型有問題,無啦啦點會特登問 擺明係你見圖文不符上貪小便宜 搏大霧 好cheap
我咪就係4個人
之前佢張圖係有房
我第一頁post張圖咁
有門你又點知係廁所門定睡房門
我放上黎分享唔係參加辯論大賽
我唔想再證明我無錯啦
大家睇完自己判斷啦,照用都無問題
自己小心D用就得,今次係我唔夠小心所以7左
放過我ok?唔好再考我記憶力問我點解當時無咁做咁做
其實到步酒店俾唔到同類型房應該都會幫你free upgrade
警咩世
人手做野就會有錯架啦
呢單都叫有人認頭
去到酒店話agent冇落booking果d就叫警世喇
不過其實呢d agent間間都一樣,而且成堆其實係同一間
除非你咁富貴全部官網直接book啦
唔係現行黎講agoda揀可以free cancel其實係最穩陣既方法
我去京都個時
係酒店官網訂最貴個package
埋數平過香港任何一間agency

點睇
明明樓豬訂房個時都有係個remark到confirm間酒店係咪同張圖一樣有間房

即係佢訂前就知有問題
覺得有問題係照訂同訂個無得免費取消既plan

有問題一係唔訂,一係問完先訂
簡單嚟講我上carousell 買嘢俾人呃
無理由入carousell數喎

我之前都遇過間房有問題,諗落唔對路就一早免費取消咗佢。

有時俾貴啲都要揀免費取消,就係多啲彈性,嫌貴就寧願揀第二間免費唔免費差價少既酒店
我都試過,一兩日就退到
對唔住樓主
你#1 張圖淨係見到一隻門咁既物體
一隻門 可以係廁所 可以係倉 可以廚房 亦可以係房
點解你覺得係房間
同酒店email溝通左佢地已經認左張圖係agoda放錯
而家糾正返圖都轉埋
請問你針著呢個位係做咩?對事情有咩幫忙?
因為你睇果張只係 一張房型既cover
眾所周知Agoda 就算同房型
實際都會有分別
反而想問下 訂果陣,Agoda 有寫裡面有幾多間房 同可住幾多個人
你訂果陣 如果佢有間房
會寫埋有幾多張床 幾多間房
如果無寫 即係無間房
我岩岩就係agoda book bnb奶左野
不過其實係屋住玩野
agoda最後都有賠錢
所以有小小因禍得福
唔好浪費時間用email同佢來回
直接打去屌就得
agoda啲酒店房相真係求9奇㗎,試過睇過有間酒店4種房唔同level唔同價錢用同1set相,真係cls文字寫出嚟根本就唔係嗰種房型。

訂之前要上官網或者睇多幾個網,再check清楚。訂日本嘅酒店可以用返日系嘅網可能會好啲。
畫皮?
如果係一啲好地道嘅溫泉酒店, 真係最好用日版樂天, 佢列晒啲房型同 package 係最詳細

訂返啲大集團, Agoda 係冇問題嘅
係呀 所以唔知佢用香港信用卡定點
agoda訂嘅我會睇多一次酒店官網同roomtour片,agoda唔係好信得過。以下親身經歷:
1. 有時官網會做promo有平plan會平過agoda訂。同埋有啲promo係日文版官網先睇到,一定要去日文版訂閱,唔識就用google translate。
2. 房型名稱同設施agoda講嘅同酒店官網唔一定相同。例如agoda就咁寫Twin Room A,但係官網係搵唔到Twin Room A。Agoda話共用浴室/廁所但唔係。相唔啱唔詳盡嘅都有。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞