以後唔會係agoda訂房!

338 回覆
37 Like 910 Dislike
是咁的,嚟緊今個月會去東京旅行。原本好地地係Agoda book左間酒店式公寓,訂個時睇間房既預覽圖有間房,一班人有男有女,有間房實無死啦,我訂房個時都有係個remark到confirm間酒店係咪同張圖一樣有間房,但並無人覆我。
如圖

臨出發前有啲野想問間酒店有無提供,就send email問間酒店,順便再confirm多次房型係咪如上圖所示。

點知間酒店話張圖係之前agoda搞錯左,而家佢地已經將張圖換返岩。但問題嚟啦,我地幾個朋友貪平所以揀左無得免費取消,因為我地有買旅遊保,如果個人原因去唔到都可以claim。

經過一番溝通之後,原本以為好容易解決既問題,日本酒店話唔係佢地錯所以唔批免費取消,而agoda方面亦都唔認錯,淨係不斷說服我地留返呢間我地唔想要既房。然後有額外既賠償金3千幾蚊hkd,可能有人會話有幾千蚊賠比你咪益左你。但我地如果留而家呢間房,一定要額外訂多間,先夠住到咁多人。
(重點係女性朋友有私人空間)。

訂多一間房住4日係需要7千蚊,即係我地要貼多三千幾蚊,先滿足到我地既需要。結果經過十幾廿封email溝通之後,agoda都係無讓步,即係我地要求免費退款/賠多啲錢等我地可以額外訂多間房都無。

明明係自己錯但係又要我地承受,最尾都係無辦法之下接受左,而家要拎住啲賠償金係第二度貼錢再訂多間房。呢啲中介平台唔出事都好地地,有起事上嚟完全投訴無門,唔好諗住同佢地講道理,佢地淨係識不斷掉個補償方案比你,直到你屈服為止。用左咁多年都無事,而家終於到我奶野
睇死你之後都係會用
弱智仔
日本酒店去返酒店官網訂, 價錢同agoda一樣

是咁的是噉的

𦧺/舓/舐

個人簽名

───────────────────

仲可以信用卡碌外幣有回贈
check過官網訂貴少少,個啲集團式公寓,都係貪平出事
其實係酒店自己當初set錯嘢
Agoda只係中介平台
唔會知間酒店有乜房
唔一定 有啲係agoda平啲
酒店話係agoda搞錯所以唔負責
agoda又唔肯認錯,但又肯賠3千幾蚊
結果而家要貼多三千幾book多間房
呢行係咁,幾時都話保障自己,唔好貪平每日比多少少
再book多間咪得囉
唔明有咩咁勞氣
agoda 用左10年都未試過出事
分段嚟講個應字開始應該要放下一行
係囉但係又真係唔少人瀨嘢
睇彩數
用agoda一定要check 清楚房面積同床類型先落訂
有時唔好晒少少錢訂冇得退款嘅單
日本酒店好多時都貼錯圖
最好比官網比較下先落
官網訂貴小小除番人頭比盡咪幾舊水。
平左果d 又唔撚係入你袋

而家又要重新訂房 又要再同d Fd 講一輪點做
而家要學簡體字
好耐無見
下 有次睇錯日子訂錯左 打去客服都肯退錢比我喎😂
有男有女就airbnb寫明有房好過啦
酒店推卸責任啫
Agoda全世界咁多城市咁多酒店咁多房型都係由agoda班員工set?
諗吓都知冇可能
agoda既態度就不斷重覆同一句
你要就要,唔要就罷就
仲要係全部都唔同署名

Airbnb 真係為大班人同家庭客生存
成間人租間house 人均仲平過酒店
諗起都開心
仲有封email講明係酒店自己offer賠錢咁仲關agoda咩事
Agoda 有咩過人之處?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞