以後唔會係agoda訂房!

337 回覆
37 Like 902 Dislike
用trip啦傻仔
又平又好用
咁唔見得人就唔好一齊去旅行啦,去旅行大把真性情流露仲恐怖過冇化妝,既然講到有男有女齋係朋友又唔係拖友又唔係炮友,落完妝對友情有咩影響?
一律訂無得取消既房都on99
日本官方有時平啲

我唔太信樓豬講既嘢,間酒店全部網都有平面圖,樓豬應該都見到幅圖,所以先會問對方,其實平面圖好清晰
有覆喎
日韓d酒店我都係打英文去confirm
間間都有覆
如果佢唔覆我應該會取消book第二間算 太唔穩陣
不嬲呢啲圖都當示意圖咁睇架啦
去旅行book酒店就一定係官網優先
如果真係太貴 要喺中介平台到買
就要check下間酒店房型係咪同你揀嗰隻一樣
最好官網有埋floor plan比你睇
無就靠睇片 睇人地啲vlog望下間房點既樣
點會好似你咁買完先黎問「係咪有間房」
仲要你嗰個寫明不可退款 咁你問黎做乜?
啫係你都預咗一係無事 一係食屎
同埋非官方訂房搞退錢一定麻撚煩
你唔想搞咁多野就唯有一開始book好間房
用Agoda延後付款要小心(2)
https://lih.kg/3552759
吹水咪撚鳩吹到咁,未出去旅行過鳩吹打飛機
但樓主叫人唔好用 之後咪又係會用返 Agoda訂房好多時候已經係最平 無論係官網,定係其他格價平台 講真真係多佢一個唔多少佢一個唔少
都幾明顯係酒店錯 不過日本仔就係唔認衰嘅性格
係依個濕鳩經濟環境下,重搵中介
下次記得揀限期前免費取消
用叉花高啦
咁你唔喺酒店大堂度發爛渣
佢話唔關佢事你又信?
你唔屌臭佢老母?
同你一樣中過招,所以之後訂酒店都會再上網睇吓啲房係咪一樣明明book有露台有得坐,去到話無
用Agoda最緊要係book之前check清楚房型同條款
Book完用in app message或者email同酒店confirm多一次booking
基本上就萬無一失
但唔check清楚冇得賴
個人唔醒目邊度book都係一樣會出錯
如果係酒店錯,樓主可以試下向「日本國民生活中心」投訴,類似香港消委會,佢有條熱線係for遊客
https://www.cht.kokusen.go.jp/zttw/faq/faq.html?id=000052

同時間因為唔知係唔係agoda錯,你向埋消委會投訴好啲
上面係佢哋關於酒店紛爭嘅FAQ,依個先係網站首頁,有埋個電話
https://www.cht.kokusen.go.jp/zttw/index.html
用開永安book酒店
香港客服唔洗驚打外國電話
唔洗講英文
香港速度做嘢快手
我都試過,訂溫泉酒店,用舊圖,description 個size同設施check in時先發現唔同。酒店當然話唔關佢事,比我免費cancel ,但我又點即時搵第間搬呢,最後照住。agoda 一開始只係肯賠credit, 狂屌先肯退返幾百現金
港女果然係好中意自作多情
你去親旅行都去酒店官網book房?
終於有人可以比下有用既意見
即刻上去睇下岩唔岩洗先
agoda一開波直程話我9up 添啦,唔認張圖錯
我轉頭搵返之前book個陣cap低既圖先死死地氣話賠少少錢
佢而家Pay later仲會收貴你錢

book日本酒店,明明yen跌到仆街都可以end up收貴你5~10%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞