以後唔會係agoda訂房!

338 回覆
37 Like 910 Dislike
唔使講咁多野架,佢第一次唔肯就直接消委會開case

一個禮拜到佢就會死死地地email你退比你
HSBC 15% off信用卡優惠係mark up再平俾你
其實你有冇報過消委會?
佢地做嘢速度慢到龜咁
我fd上次報
一個月先覆到佢
我自己報
兩個禮拜先覆我
同我講處理唔到
D中介網成日都係唔同房型用同一set圖
所以就算用中介網 多數都去左官網睇下圖先
屌鳩佢都冇得fully refund
訂酒店咁重要都唔做多d Research,你地成班人都好有問題。
係,勁on9, 搵過一次價以後唔浪費時間
我地幾個朋友貪平所以揀左無得免費取消

傻仔
喺agent度book房最好同時對返官網啲資料
有時真係會有啲出入
尤其是agoda有啲房係由booking.com抽過嚟
啲資料成日奇奇怪怪
點睇有間房?
試過有一次住香港,唔知hotel 定酒店問題,用1k 左右住到間套房,checkin 時hotel 話我order 唔係呢個room type, 仲比埋佢地post agoda records 我睇,咁我唔理啦,打去agoda 嘈佢,最後成功我自己先比錢再比番receipt agoda claim 錢,幾日內收到
最平係用Google search
除咗圖之外,有冇話間房面積?

有疑問仲夠膽訂 no refund 嘅房?

呢個世界冇咁著數嘅嘢。
報過3次,次次都1星期內有真人覆email問多少少資料

2星期左右就公司搵返我退錢
agoda 訂完房一定會再send email 比酒店confirm 所有野。
唔一定
我試過同時間check 兩間酒店
兩間都睇agoda
一間經google map search 酒店再入平啲
一間經信用卡promo link入平啲
貪平自己抵撚死
有次 miss 咗飛機,要遲一日岀發,我打去酒店話知道冇得退錢,只係通知聲唔使等我哋 checkin, 點知佢話咁情況可以退錢。我跟手打俾 booking.com, 結果都可以退。

就係咁,以後去親福崗我都係住呢間酒店。
點解會覺得agoda就冇
我早排用agoda book房 去到酒店同我講無收到訂單 酒店叫我打番去agoda問多次

打去agoda問佢又話有send 話酒店無confirm 佢
酒店又話無收到 最後agoda個邊退番錢俾我cancel 張單

痴線 好彩我係book香港酒店啫 如果去到外國到時雞同鴨講 真係企咗係到

呢D apps衰過一次真係永久blacklist 以後唔敢用
貪平所以揀左無得免費取消

最後肯退一半已經好好啦
自己貪平選擇左無得免費取消
依家人地退部份錢俾你仲想點?
呢件事明顯係間酒店自己既問題
你又唔去屌柒間酒店?
所以最緊要都係識格價
信用卡dispute佢
留email record
[心得] Agoda等網站訂房後mail飯店確認範例(日文)
https://www.ptt.cc/bbs/Japan_Travel/M.1677346455.A.F1B.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞