一齊跟fd 去日本旅行,你見Chur撚有幾Chur? Chill撚有幾Chill?

432 回覆
1092 Like 37 Dislike
岩 酒店睇Netflix 正

算啦 扮撚到好chill 果班最chur
有成4條友,群p咩
佢又著又熄
好難估
點解要晚晚唔同,搬行李好好玩?
遊牧民族咁,去到邊訓到邊,未夠鐘check in 又想出去玩時就拜託酒店保管行李,訓醒又拖喼去第二度
Netflix chill 唔係性暗示黎嘅咩?
攞苦來辛😃
咩形式都無問題
但千其唔好兩個唔同既人一齊去
幾FD都咁話

咩形式就應該搵咩形式既人一齊去
打錯字 ,著撚咗先啱
即係你鐘意咩都屌撚哂鬼先安樂嘅
去完d 地方又比人屌做乜唔等埋先去
又話你去咗我未去咁又點計呀
咪就係呢d 撚樣去親旅行都嫌三嫌四
plan 行程又唔見咁多意見
回憶都有分好定唔錚
ptsd 都係回憶嘅一種
係咪比人強姦都話係回憶嘅一種
去得旅行就係想開心㗎啦
唔想鬧交就plan 好d行程
做得free rider 又唔願郁
轉頭又話返唔等埋一齊
我去旅行其實好簡單
主要目的會佔一至兩日
其他就隨緣
但佢連個目的都唔啱
唔知一齊去嚟做乜

舉個例行富士山
之後話我唔行㗎喎
你地去得㗎啦
唔通咁都接受咩
除非有啲嘢覺得好,特別係非去不可,其他一般睇唔睇都係睇心情
下次再去,即是幾時再去?

是下星期?

一兩年後?

到時仲齊人?

仲係去同樣既地方?

以上既對話,是來自一個chur撚既fd
中場休息好緊要
十幾條友一齊去,有種深圳農民工出城feel
其實我都係偏hae果種人。
最早我接受到都係七點,十一點左右我一定要返酒店。好彩我d中學同學都係咁上下。

其實唔岩玩咪分開玩,夜晚再集合囉。
我都試過英國做2個月野,每個星期都搭左火車週圍去,其實差唔多乜分別
咁如果你旅行真係有個大theme ,咁的確應該大家同意。

不過我自己通常都係飲飲食食睇景點多
其實冇所謂,試過有朋友都係hea,朝早我自己玩,10點幾morning call佢,12點約食飯之後一齊玩,
中途啱玩咪一齊,唔啱就分開,
真係好睇大家有冇講定先
我自己一個會chur
同一個大細已經唔強求
最多朝早6,7點去晨跑睇下風景,跑到9點零沖涼,之後10點一齊出發吃早, 晚6點食晚餐之後返酒店休息
真係會審美疲勞

所以隨心爽就好了
有好多好自律嘅師兄都會,去旅行晨咁早起身跑個靚步

去到邊都做自己喜歡嘅嘢,不知幾chill
10點幾仲訓緊 試過自己去日本每日1點先出
我諗你應該未遇過真正kam撚
我唔會話佢chill
而家好多fd 移哂民
好難得話一齊去個旅行
佢地唔返香港又可以見下
嗰個住香港嘅真係當落街食個飯咁
食完飯就無join 過行程
事後問返佢落機鋪打足幾日機
通常有人賴床,我班chur 撚fd 會直接唔等,講緊1秒都唔等,直接自行出發

之後賴床條友又唔撚識路,叫我地接返佢,我班chur撚fd一定唔肯接,次次都係我去接再會合佢地

班chur 撚佢地去親旅行,對時間有一種莫名其妙既執着,一分一秒都睇到極為重要

利申: 個人理解chur撚點解要chur,跟到佢地節奏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞