一齊跟fd 去日本旅行,你見Chur撚有幾Chur? Chill撚有幾Chill?

432 回覆
1092 Like 37 Dislike
佢係咪買21日pass要用盡佢
同親友去反而會早啲 大部分早起過我
自己去就瞓晏啲 除非有地方想早去
如果chur撚係幫手plan野,而班chill撚懶鳩一味free ride:yes yes
咁冇得好怨
主要係想休息啫
攰都玩得唔開心
之後果幾日越積越攰
咁屋企都唞得啦
攤係自己張床唔係仲舒服咩?
去日本仲要搭飛機book酒店咁攰
Chill通常偏向free ride+唔識路
試過跟個fd行程
去到最後個2日係抽住筋行
每日8am出門行到11pm先返酒店
呢啲真係正廢人嚟
玩得唔開心都係自己攞嚟 心智唔成熟
香港平時返工瞓得仲少
每朝一杯齋啡
搭車果陣瞓下
Same
又係好彩只係去台灣
去台灣重要見佢瞓緊我就落去係附近行陣街
跟住佢起身見我落左街
就嬲到癲左

利申:重有幾個人一齊去
自己第一次去日本都做左chur撚 日日朝8晚10
晚晚2點先訓
第一日 晚機到關西 第二日就plan左去奈良行山
之後成個trip就腳痛
最尾兩日 就去京都cut左一至兩個景點
咁都怕代表你唔適合去旅行
去旅行去到好似喺屋企hea咁,最多都係嘥咗機票錢,去旅行去到好似返工咁辛苦直頭係嘥咗個假期
以為chill係指睇靚風景睇幾個鐘或者去自己鍾意既地方慢慢行成日 休休閒閒唔趕行程
訓係酒店睇足全日Netflix 或者狂玩手機果d就食撚屎啦
要返去訓晏覺

我支持由朝早飲到晚嘅chill撚
行東京
完全冇行程
想行邊就邊
當然有d舖係target想去嘅
就睇心情
咦今日好天喎
即刻走過去shibuya sky上去影靚相,仲要見到富士山
當然去歐洲就係咁,中間計住轉酒店check-in時間,要長期孭住嘢,後期痛到enjoy唔到行程
唔好睇得自己太高
根本無人會理你係咪自己一個食飯
日日見咁多人得鳩閒笑鳩你咩
⼀個人去最正,落樓下食個早餐再去七仔買杯沙冰去房hea到九點先出發,每晚買完嘢6點返酒店放低嘢,再出去食飯,玩到10點先慢慢返酒店

難得去旅行,⼀定揀自己想嘅行程

我試過朝早就一罐
12點見到tap bar開又飲兩杯
lunch食飯又一杯
行完一陣又happy hour
之後晚餐同宵夜又飲
屌那媽
諗起上次成班人8個人入梅窩度假屋
講好咗一齊玩boardgame 岩岩好8隻腳

有個frd帶埋電腦話投影落電視睇戲
跟住話一定要睇戲 唔玩bg

跟住成班人就佢睇咗好耐

心諗自己屋企睇唔得咩
咪係 好多人淨係想出走下 (雖然幾年前把口講好愛香港)

同埋有幾多人去日本真係文化體驗
講真
咪又飲飲食食shopping
點解要同人去?
自己一個去旅遊唔得?
氣氛唔同lor,好似staycation咁啫,點解要特登去酒店住一個weekened難到屋企無床訓?無啊就係想要vacation個vibe然后hea等自己放鬆多啲。
越南直接call grab 出入
食野加按摩
其實全程唔會熱
我夏天唔會行景點
唔會係街行路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞