一齊跟fd 去日本旅行,你見Chur撚有幾Chur? Chill撚有幾Chill?

432 回覆
1092 Like 37 Dislike
Netflix呢啲屋企都有得睇

按摩 Exbo,行下當地市集 呢啲先叫chill

係酒店㩒手機做乜撚
真 一個地方花半日至一日慢慢行
唔係早起就=chur
好多地方你訓咁晏根本唔會去到
你次次一點起次次都唔洗去
Chur撚要扑野會唔會開timer限幾時完事??
有時7-8點起身
搭兩三個鐘車去一個地方
喺果個地方hea足三四個鐘
再搭兩三個鐘車返酒店
食埋飯7-8點再喺酒店附近行下
10點返到酒店12點瞓

唔係好分到算係chill定chur
自己去咪最好
夾唔到咪淨係某啲景點同食飯一齊
旅行畢緊要自己開心舒服啫
10點零11點出去,每日2-3個行程就算,通常夜晚就隨心行
試過同一班fd去首爾,通常9點幾出發,佢睇衫睇到夜晚12點幾都未肯返酒店,我又冇興趣又要陪佢。
Chur撚:香港都有Starbucks飲 洗乜山長水遠黎日本飲
訓到34點,一日食兩餐正餐
只安排一日趕行程,都要10點先起到身,結果cut埋去d 鐵路去到既地方
景點夜晚先去無得入,喺門口影張相算
去外國cafe坐幾粒鐘好chill喎
日本好多景點5點就收
有試過同fd去越南,佢話出面好熱好曬,4–5點先肯出去,2個係酒店hea到好辛苦
世界咁大
由18歲旅行到80歲都去唔矖啦
咁你可以逼佢一齊出去
點解係你陪佢喺酒店浪費時間?
你平時出街見到人自己食飯無即刻笑嘅話係咪死全家先
平時去旅行訓到9點幾先出門,夜晚食完晚飯就番酒店抖
以前join過6點幾差唔多7點先上車喎
去歐洲要搭車嘅話同啲hea 撚瞓到11-12點嘅人去真係想死
依家人大左
旅行去得多左
近年去旅行都係想同家人一齊放鬆一下
訓到八九點起身食早餐
食完就係酒店游下水或者返房休息下
到中午先再出去景點或者食lunch
去遠既地方咪食埋晚飯先返酒店
如果唔遠就玩完會返酒店休息下先再出去食晚飯
其實咁樣玩仲開心同放鬆
落公園坐下都好過匿埋喺酒店房
2人至4人去,太多人去好亂
Ching同我一樣 暢通曬再出發先爽 差好遠
仆街 chill 撚我做左8成
係唔會係酒店一日咁誇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞